Tanzanya'ya vize 13 Aralık'ta kalkıyor

06 Aralık 2012 Perşembe 10:15
Tanzanya'ya vize 13 Aralık'ta kalkıyor






BURSA (CİHAN)- Türkiye ile Tanzanya arasında vize muafiyetini öngören 18 Şubat 2010 tarihinde imzalanan, Türkiye Cumhuriyeti ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaport Hamilleri İçin Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma, 13 Aralık 2012'de yürürlüğe giriyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; anlaşma uyarınca, geçerli diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu hamili her 2 ülke vatandaşları, birbirlerinin ülkesine yapacakları her 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri vizeden muaf olduğu belirtildi. Yeni düzenlemeye göre; her 2 ülkenin diplomatik ve konsolosluk temsilcilerine veya ülkesinde akredite uluslararası örgütler nezdindeki temsilciliklere atanan geçerli diplomatik, hususi ve hizmet pasaport hamili vatandaşları görevleri süresince, diğer Akit Tarafın ülkesine giriş-çıkış yapmak ve transit geçmek ve geçici olarak kalmak için vize alma yükümlülüğünden muaf olacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Bunların geçerli diplomatik, hususi, hizmet ve umuma mahsus pasaport hamili aile fertleri de vize muafiyeti kapsamındadır. Resmi heyet mensubu geçerli diplomatik, hususi ve hizmet pasaport hamili her bir Akit Tarafın vatandaşları, her 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan süre zarfında, diğer Akit Tarafın ülkesine giriş-çıkış yapmak, transit geçmek ve diğer Akit Tarafın ülkesinde geçici olarak kalmak için vize alma yükümlülüğünden muaftır. Vize muafiyeti kapsamı dışında kalan çalışma, öğrenim, eğitim, araştırma, aile birleşimi ve uzun süreli ikamet (90 günden fazla) gibi özel amaçlı seyahatleri, ilgili ülkenin dış temsilciliklerinden alınacak özel meşruhatlı vize uygulamasına tabidir. denildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.