Tarihçi Bahadıroğlu: 'Muhteşem Yüzyıl' yoz bir tarihi dikte ediyor

15 Şubat 2012 Çarşamba 17:52
Tarihçi Bahadıroğlu: 'Muhteşem Yüzyıl' yoz bir tarihi dikte ediyor






MALATYA (CİHAN)- Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Osmanlı Devleti döneminin işlendiği 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin gerçekle ilgisi olmadığını belirterek, Dizi yoz bir tarihi dikte ediyor. dedi.
Malatya'da Özel Rahime Batu Lisesi tarafından gerçekleştirilen 'Okur-Yazar Buluşmaları' etkinliği çerçevesinde Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu öğrencilerle söyleşi yaptı. Özel Rahime Batu Anadolu ve Fen Lisesi Konferans Salonu'ndaki buluşmada Bahadıroğlu, Osmanlı Devleti'nin olmazları başardığını söyledi. Her fethin bir hayalle başladığını, günümüzde Türkiye'nin yeniden önder bir ülke konumuna geldiğini anlatan Bahadıroğlu, önder ülkenin de lider insanlara ihtiyacı olduğunu söyledi. Lider insanların her engeli bir fırsat olarak görmeleri gerektiğini vurguladı.
Osmanlı Devleti döneminin işlendiği 'Muhteşem Yüzyıl' dizisine değinen Bahadıroğlu, dizinin gerçekle bir ilgisinin olmadığını belirterek, dizinin yoz bir tarihi insanlara dikte ettirdiğini dile getirdi.
Osmanlı'da hiçbir zaman zehirleme hadisesi olmadığını ifade eden Bahadıroğlu, dizilerin rant maksatlı olduğunu, dizilerle, filmlerle tarihin öğrenilemeyeceğini anlattı. Bahadıroğlu, Tarih ancak okuyarak, araştırarak öğrenilir. Sağlam bir tarih şuuru kazanmak için yabancıların yazdığı eserleri değil, bizim içimizden yazarların kitaplarının okunması gerekir. tavsiyesinde bulundu.
Özel Rahime Batu Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Ufuk Ercul ise öğrenci ve yazar buluşmasının öğrencilerin ufkunu açtığını dile getirdi. Ercul, özellikle tarih konusunu doğru öğretme noktasında Türkiye'nin önde gelen yazarlarından Yavuz Bahadıroğlu'ndan önemli bilgiler edindiklerini ifade etti.
Yazar Bahadıroğlu, program sonrasında ise küçük hayranlarıyla sohbet etti ve eserlerini imzaladı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.