Tedavi parası toplanamayınca yaralı Türkmenler geri gönderildi

3 milyon mülteciye sınırlarını sonuna kadar açan Türkiye, 3 Türkmen'in tedavi masrafını ödeyemedi. Konu Türkmenler olunca dut yemiş bülbüle dönen politikacılar Bolu'da 3 aydır tedavi gören 3 yaralı Türkmen'nin tedavi masrafı için elini cebine atmadı.

02 Haziran 2016 Perşembe 01:13
Tedavi parası toplanamayınca yaralı Türkmenler geri gönderildi






Tedavi parası toplanamayınca yaralı Türkmenler geri gönderildi

Suriyeli Türkmenler konusunda mangalda kül bırakmayanlar için utanç verici haber. Rusya ve Esad askerlerinin ağır bombardımanında yaralanan Türkmenler 3 aydır tedavilerinin sürdüğü Bolu'da sağlık giderlerini kimse üstlenmeyince geri gönderildi.

Suriye'nin Bayırbucak bölgesindeki Türkmen Dağı'nda Esad rejimine karşı savaşırken yaralanan 3 Türkmen, Bolu’daki 3 aylık tedavilerinin ardından Suriye’ye geri götürüldü. BBP Bolu eski İl Başkanı Mahmut Alan, 36 bin 500 TL toplayamadıkları için yaralılardan ikisinin tedavisinin tamamlanamadığını ifade etti.

TEDAVİLERİ YARIM KALDI


BBP Bolu eski İl Başkanı Mahmut Alan, 3 ay önce Suriye sınırına giderek Türkmen kampını ziyaret etti. Alan, Esad rejimine karşı savaşırken yaralanan, 28 yaşındaki Samir Hasan ile 22 yaşındaki Ala Mahmud ve İsmail Abu Ali’yi tedavi ettirmek için Bolu’ya getirdi. İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’ne getirilen yaralılar, burada 3 ay boyunca tedavi gördü. Yaralılardan Ala Mahmud’un tedavi edildi. Hava saldırısında bacağı kopan İsmail Abu Ali ve belden aşağısı felç olan Samir Hasan'ın tedavileri ise tamamlanamadı.

PROTEZ BACAK ALINDI

36 bin 500 TL bulunamadığı için yaralıların tedavilerinin tamamlanamadığını belirten BBP Bolu eski İl Başkanı Mahmut Alan şöyle konuştu:
“Yaralılarımızın tedavi edilmesinde emeği geçen hastane personeli ve başhekimine teşekkür ediyorum. Üzülerek söylüyorum, maalesef Bolu’da bu kardeşlerimiz için 36 bin 500 liralık bir parayı bulamadık. Parayı bulamadığımız için kardeşlerimizin ikisinin tedavisini tamamlayamadık. Felçli olan bir kardeşimizin bacaklarına his gelmeye başlamıştı, rehabilitasyonunu tamamlayamadık. Çünkü yürüme aparatına ihtiyaç vardı.

Diğer kardeşimize ise mekanik bir bacak gerekiyordu, biz bunları alamadık. Duyarlılığımız her geçen gün yok oluyor. Bu kardeşlerimizi buradan yürüterek göndermek varken, biz bu parayı toplayamadığımız için yürütemeden gönderiyoruz. Takdir halkımızın.”
Türkmenler hastanede tanıştığı diğer hastalarla vedalaştıktan sonra BBP Bolu eski İl Başkanı Mahmut Alan tarafından özel araçla Suriye’ye doğru yola çıktı. Diğer hastalar Türkmenleri gözyaşlarıyla uğurladı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.