Terör örgütüne silah götüren sanıklara 21 yıl hapis

18 Ekim 2012 Perşembe 14:04
Terör örgütüne silah götüren sanıklara 21 yıl hapis






DİYARBAKIR (CİHAN)- Diyarbakır'da geçen yıl düzenlenen operasyonda, terör örgütünün Bingöl kırsalındaki elemanlarına saman yüklü kamyonla 26 Kalaşnikof marka piyade tüfeği, bir adet tabanca ile bin 500 Kalaşnikof mermisi götürürken yakalanan 3 kişiye ceza yağdı. Sanıklardan biri 21 yıl, diğeri 17 yıl, öteki de 13 hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 3 Ekim 2011 tarihinde düzenlediği operasyonda saman yüklü bir kamyon kasasında örgüte silah götürmek isteyen 3 kişi gözaltına alınmıştı. Kamyon kasasında yapılan aramada 26 Kalaşnikof marka piyade tüfeği, bir adet tabanca, bin 500 Kalaşnikof mermisi ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti. Suriye'den getirildiği tespit edilen silahlarla ilgili tutuklan Cemil Mert, Ali Doğan ve Adnan Sayak'ın yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı. Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık ve avukatları hazır bulundu.

Savcı, daha önce verdiği mütaalayı tekrarlayarak sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi. Sanık avukatlarının savunmasının ardından duruşmaya kısa ara veren mahkeme heyeti, kararını açıkladı.
Mahkeme, sanıklardan Adnan Sayak'ı silahlı terör örgütüne silah sağlamak suçundan önce 14 yıl, daha sonra bu cezayı artırarak 21 yıl hapis cezasına çarptırdı. Tutuklu sanıklardan Cemil Mert ise 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı, daha sonra cezası 12 yıl 6 aya indirildi. Sanıklardan Ali Doğan da aynı suçtan 17 hapis cezasına çarptırıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.