Terörist saldırıyı protesto edip şehitliğe yürüdüler

15 Temmuz 2011 Cuma 01:16
Terörist saldırıyı protesto edip şehitliğe yürüdüler






 Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık, basın açıklamasının ardından meşaleler eşliğinde Pınarbaşı Şehitliği'ne yürüdü. Şehitlikte Kur'anı Kerim'in okunmasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı. Basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Hepimiz Mehmediz Güç Birliği Dönem Sözcüsü Selçuk Türkoğlu, ''Kansa kan, cansa can. Bu saatten sonra kimse sabırdan, demokrasiden bahsetmesin'' dedi. Şehit askerlerden birisinin Bursa'nın İnegöl ilçesinden olduğu öğrenildi. Diğer bir şehitin ise Bursa doğumlu Gaziantepli olduğu belirtildi. Anıt önünde Hepimiz Mehmediz Güç Birliği'nin organizesinde toplanan kalabalık, ''Mecliste PKK istemiyoruz, dişe diş kana kan, bir gece yarısı ansızın geliriz, şehitler ölmez, vatan bölünmez', Türkiye uyuma şehidine sahip çık'' şeklinde slogan attı.

SAĞDUYU HAKİM GELDİ
Kalabalık arasında bozkurt işareti yapan gençlerden bazılarının ''Caddeler yıkılsın'' şeklindeki çıkışı rağbet görmedi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada hükümeti eleştiren Hepimiz Mehmediz Güç Birliği Dönem Sözcüsü Selçuk Türkoğlu, ''Bu coğrafyada yaşamak, yılanlı kuyuda yaşamaktır. İğneli fıçıda yaşamaktır. Örsle çekiç arasında yaşamaktır. Hepsine eyvallah! Kansa kan, cansa can. Hepsinin gereğini hudutsuzca yaptığımız içindir ki bu milletler mezarlığında bin yıldır dimdik ayaktayız'' dedi. Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Türkoğlu, ''Belli çevrelerin, övünerek dillerinden düşürmedikleri açılım ve yeni anayasa söylemleri artık anlaşılmıştır ki, PKK açılımı haline dönüşmüştür. Analar ağlamasın sömürüsüyle başlatılan açılım sürecinde gördük ki; ağlayan terörist anlarının sayısı azalmış, fakat şehit analarının gözyaşları sel olmuştur. Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde, devlet bu kadar aciz duruma düşürülemez'' diye konuştu.


KİMSE SABIR VE DEMOKRASİDEN BAHSETMESİN
İhanetin devlet büyükleri tarafından durdurulması gerektiğinin altını çizen Türkoğlu, ''Ülkemizi yönetenler ve sorumluluk makamında oturanlar, başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı olmak üzere ya bu ihaneti durdurmalı ya da medeni her ülkede olduğu gibi, beceriksizliklerini itiraf ederek istifa etmeli ve haysiyetlerini kurtarmalıdırlar. Parçası olmaktan gurur duyduğumuz milletimiz adına, Hepimiz Mehmediz güç birliği olarak çağrıda bulunuyoruz; ya bu kanı durdurun ya millet durduracak. Bu saatten sonra hiç kimse sabırdan, demokrasiden bahsetmesin. Türk milleti göz göre göre vatanın bölünmesine seyirci kalmayacaktır. Bu böyle biline'' ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından meşaleler eşliğinde Pınarbaşı Şehitliği'ne yürüyen kalabalık, burada şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.