Ters lale ana vatanında yetişecek

20 Haziran 2011 Pazartesi 18:08
Ters lale ana vatanında yetişecek








Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yöresel adı ''ağlayan gelin'' olan, ters lale olarak bilinen ''Fritillaria Michailovskyi'' çiçeğinin iki Hollandalı tarafından kaçırılmak istenmesi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesinden bir ekip Erzurum'a gitti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, ters lalelerin öncelikle Karayazı'daki doğal ortamlarında daha sonra da İstanbul'da yetiştirilmesi için talimat vermesi üzerine ekipler, bu yönde çalışma başlattı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kadir Topbaş, ters lalenin Türkiye'ye ve İstanbul'a yeniden kazandırılacağını belirtti.

Türkiye'nin zenginliği olan çiçek soğanlarının üretimi ve ihracatı için girişim başlattıklarını ifade eden Topbaş, özellikle lale konusunda çok ciddi çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Topbaş, Ağaç A.Ş'nin desteklediği San-Tez Programı kapsamında yürütülen ''Lale Soğanlarının Sürdürülebilir Tarım Anlayışı ile Büyütülmesi ve Çiçeklenme Performanslarının Belirlenmesi Projesi'' ile de Van ve çevresinde doğal olarak yetişen lale çeşitlerinin yetiştirilmesi konusunda köylülere destek verdiklerini anımsattı.

Üniversitelerle ortak yürütülen çalışmalarla ters lalenin Adıyaman'da yetiştirilmesini de desteklediklerini ifade eden Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ters lalenin ana vatanında kalması için her türlü desteği vereceklerini bildirdi.

Açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin İzmir-Bayındır, Yalova, Silivri, Şile ve Van'ın köylerinde lale soğanı ve çiçek yetiştiricilerine destek vererek istihdam sağladığı belirtildi.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.