TESK: Merdiven altı satılan bayram şekeri ve tatlı almayın

24 Ağustos 2011 Çarşamba 11:56
TESK: Merdiven altı satılan bayram şekeri ve tatlı almayın






Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Palandöken, "Vatandaşlarımız sağlıklarını ön planda tutarak, bilmediği yerlerden merdiven altında üretilen sağlıksız gıda alışverişi yapmamalıdır." dedi.
Sadece bayramlarda ortaya çıkan ve günü kurtarmak adına çarşı, pazar ve sokaklarda rastgele tezgah açanlara dikkat edilmesini tavsiye eden Palandöken, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Vatandaşlarımızdan isteğimiz; tanıdıkları esnaftan alışverişi yapmaları ve bilinen ürünleri tercih etmeleridir. Satılan ürünün içeriği belli değilse, fiyatı 3-5 lira ile normalin çok altında satılmaktadır. Bu da normal değil. Satılan ürünleri hijyenik bakımdan ve fiyat yönüyle kontrol edilerek, denetimler artırmalıdır. Denetim sırasında satış yapanların esnaf oda kayıtları mutlaka aranmalıdır. Böylelikle kirasını, vergisini veren küçük esnaf ve sanatkarın da haksız rekabetten zarar görmesi engellenmektedir."
Çin'den gelen malların da maalesef markaları değiştirilerek ve yerli markaların çakmalarını yaparak sağda solda tezgahlarda satan korsan satıcıların engellenmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Biz bu ülkede haksız kazanca karşıyız. Bayram dolayısıyla giyim kuşamın yanında daha çok şeker ve tatlı piyasasında talebin yoğunluğuna bağlı olarak sağlıksız şartlarda bir binanın bodrum katında veya bir mahallede tuttuğu dükkânda üretilen tatlılar hastalığa davetiye çıkarıyor, milleti zehirliyor. Vatandaşımız bu tür alışverişleri yaparken dükkanlarda dahi üretim izni olup olmadığına bakmalı." şeklinde konuştu.

KORSAN TAŞIYICILARA DİKKAT
Bendevi Palandöken, bayram dolayısıyla ortaya çıkan korsan taşımacılığa da dikkat çekti. Ülke genelinde 8 milyonu aşkın kişinin şehirlerarası yolculuk yapacağını ve yolcu sayısının artması üzerine korsan taşımacıların ortaya çıkacağını ifade eden TESK Başkanı, "Toplu taşım araçlarını tercih ederken, korsan taşımacılık yapan, taksici, dolmuşçu ve otobüsçülere dikkat edilmelidir. Bildiğiniz firmaları tercih edin. Bu arada şoförlerimizi uyarıyorum. Kendi canınız kadar diğer insanların canları da size emanet edilmektedir. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür. İyi sürücü yol verir, yol gösterir. Hatalı sollama yapmaz. Kuralları ihlal etmez." diye konuştu. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.