THY uçaklarına nazar değdi, bir gecede 4 uçağı yıldırım şoku

THY dış hatlar seferine çıkan 4 ayrı uçağa dün yıldırım çarptı. Akşam saatlerinde Brüksel, Üsküp ve Selanik uçaklarına havada yıldırım çarpınca yolcular zor durumda kalmıştı. Yıldırım çarpması sonucu geri dönen 4. uçak ise Milano seferini yapan Airbus 320 TK - 1877 sefer sayılı uçak oldu.

05 Mart 2016 Cumartesi 02:53
THY uçaklarına nazar değdi, bir gecede 4 uçağı yıldırım şoku






THY uçaklarına nazar değdi, bir gecede 4 uçağı yıldırım şoku

Türk Hava Yolları'na ait uçaklara adeta nazar değdi. Bir gün içinde 4 ayrı uçağa havada yıldırım çarptı. Akşam saatlerinde Brüksel, Üsküp ve Selanik uçaklarına havada yıldırım çarpınca yolcular zor durumda kalmıştı. Yıldırım çarpması sonucu geri dönen 4. uçak ise Milano seferini yapan Airbus 320 TK - 1877 sefer sayılı uçak oldu.

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkan Brüksel, Üsküp ve Selanik uçaklarından sonra, Milano seferini yapan uçağına da bu gece yıldırım isabet etti. Uçak, Atatürk Havalimanı'na geri döndü.

THY'nin İstanbul-Milano seferini yapan TK-1877 sayılı Airbus 320 tipi uçağı saat 21.05'te Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaptı. Uçağa kalkışından kısa bir süre sonra yıldırım isabet etti. Bu durum üzerine uçağın pilotu Atatürk Havalimanı Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek geri dönme kararı aldı. Uçak sorunsuz şekilde saat 22.50 sıralarında Atatürk Havalimanı'na indi. Yolcular terminale alınırken, uçak da bakım için hangara alındı. Yolcuların tahsis edilen yeni uçakla Milano'ya gecikmeli olarak gönderileceği öğrenildi.

Akşam saatlerinde de, THY'nin Brüksel, Üsküp ve Selanik'e gidecek uçaklarına yıldırım çarpmıştı.

Son Güncelleme: 05.03.2016 02:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.