TKDK kırsal kalkınmada 8. proje başvuru ilanına çıktı

11 Aralık 2012 Salı 12:35
TKDK kırsal kalkınmada 8. proje başvuru ilanına çıktı






MALATYA (CİHAN)- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesindeki Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörlüğü, Kırsal Kalkınma Programı kapsamında 8. proje başvuru çağrı ilanına çıktı.
TKDK İl Koordinatörü Mehmet Dere, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Ortak Tarım Politikası'na uyumun yanı sıra tarım sektörü ve kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamayı amaçlayan Kırsal Kalkınma Programı (IPARD), programın uygulandığı illerden gelen talepler doğrultusunda, ikinci kez revize edilerek TKDK'nın resmi internet sitesinde yayınlandığını ve 8. çağrı ilanına çıkıldığını belirtti. Proje başvurularının 17 Aralık-15 Ocak tarihleri arasında kabul edileceğini anlatan Dere, tarım sektörü ve kırsal alanda sürdürülebilir kalkınmanın hedeflendiği program kapsamında sunulacak projelerde uygunluk ve kapasite kriterlerinin göz önünde bulundurulması uyarısında bulundu.

8. teklif çağrısında, et üreten tarımsal işletmeler için, yatırımın kırsal alanda olma zorunluluğunun kaldırıldığını ifade eden Dere, 300 küçükbaş olarak belirlenen limitin 500'e, kümeslerde dönem başına broyler(civciv) üst sınırının 20 binden 50 bine, kültür balıkçılığında yıllık üretim üst sınırının 50 tondan 200 tona yükseltildiğini ifade etti.
Ayrıca uygun harcama kalemlerine traktör alımının da eklendiğini aktaran Dere, Et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasıyla ilgili hazırlanacak projeler için de, işletmelere hem kesimhane hem et işleme tesisleri için aynı anda başvurarak kombine yatırımı yapma imkanı sağlandı. Meyve ve sebzenin işlenerek pazarlanması kapsamında 5957 sayılı kanunda belirtilen üretici örgütleri veya toptancı haline girmeden direk alım yapabilen ve çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticiler başvurabilecek. Aynı kapsamda soğuk hava depo kapasitesi ise 10 bin metreküpe yükseltildi diye konuştu.
Dere, 8. çağrı döneminde programın uygulandığı 20 il için tüm başlıklarda destek bütçesi 295 milyon 134 bin 385 Avro olarak belirlendiğini kaydetti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.