Toplum destekli polis, öğrenci velilerini bilgilendirdi

17 Ekim 2012 Çarşamba 13:13
Toplum destekli polis, öğrenci velilerini bilgilendirdi






KÜTAHYA (CİHAN)- Kütahya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri, 50. Yıl İlköğretim Okulu'nda düzenlenen okul aile birliği toplantısında öğrenci velileri ile okul yöneticilerini bilgilendirdi.

Okul Aile Birliği toplantısına katılan TDP Şube Müdürlüğü personeli, öğrenci velilerini uyardı. TDP Şube Müdür Adnan Başa, okul idarecileri ile öğrenci velilerine 'aile içi iletişim, güvenli internet, komşu kollama, kim o, evden hırsızlık olaylarına karşı bilgi, telefonla yapılan dolandırıcılık' projelerini anlattı.

Şube Müdürü Başa, teknolojik ortamlardan doğabilecek olumsuzluklara değindiği konuşmasında şunları kaydetti: Teknoloji çağında hemen hemen her evde internet kullanıcıları mevcut. İnternet amacına uygun kullanıldığında bir gereçtir ama amacı dışına çıkışını ise siz veliler engelleyebilirsiniz. Bizler sadece sizlere bilgiler vererek, teknolojiden doğabilecek olumsuzluklara karşı sizi bilgilendirebiliriz. Özellikle günümüzde teknolojik anlamda telefonla dolandırıcılık yapılıyor. Gazetelerde, televizyonlarda çok sayıda haberler çıkıyor. Polis, asker, savcı, hakim sizlerden kontör ya da para asla istemezler. Bu basit oyuna kanmamanızı önemle rica ediyorum. Diğer bir konu ise çocuklarınız evde yalnız iken özellikle kapıyı çalan kişilere 'kim o' sorusunu yöneltmesi konusunda ebeveyn olarak sizlere düşen onları eğitmektir. Öncelikle bu konuda hem komşu kollama hem de aile bireylerinizi koruma adına apartman, daire ya da blokların giriş kapılarının mutlak suretle kapalı kalması sizlerin menfaatine olacaktır. Bugün burada oluşumuzun en önemli sebeplerinden bir diğer ise okul yönetimi dışında çocuklarınızın okula giriş ve çıkış saatlerinden okul ile alakası olmadığını düşündüğünüz kişileri önce okul yönetimine daha sonrada 155 Polis İmdat hattına bildirmeniz çok önemli. Bizler tedbirleri önceden almak için okul giriş ve çıkış saatlerinden önce buralarda memurlarımızı görevlendirerek olası bir duruma erkenden müdahale etmeyi hedefliyoruz. Sizlerden istirhamımız mümkün mertebe bizlere yardımcı olmanız.

Okul Müdürü Adem Bayrak ile veliler, okul ve mahalle içerisinde bulunan park ve bahçelerin daha güvenli olabilmesi adına ışıklandırma sistemi ile daha sağlıklı bir ortam haline dönüştürülmesini istedi. Okula yakın bulunan kavşaklarda ise trafik yönünden doğabilecek olası durumlara karşı gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen Okul Müdürü Bayrak, duyarlı çalışmalarından dolayı Kütahya Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.