Torun Center'da facia geliyorum demiş

10 işçinin hayatını kaybettiği Torun Center'daki faciada aynı asansörün sık sık arıza yaptığı ortaya çıktı

07 Eylül 2014 Pazar 16:04
Torun Center'da facia geliyorum demiş






Torun Center'da facia geliyorum demiş


Asansör faciasının yaşandığı 10 işçiye mezar olan Torun Center'da 5 ay önce bir işcinin feci şekilde can verdiği ortaya çıktı. Aynı asansörün sık sık arızalandığı yolunda işçilerin şikayette bulunduğu ancak bu şikyetlerin dikkate alınmadığı iddia edildi. TRTHaber muhabirinin kaza yerinde dile getirdiği iddialar oldukça tartışılacak cinsten. Torun Center inşaatında dün akşam yaşanan kazadan bir hafta kadar önce arızalandığı bildirilen asansör hakkında nasıl bir onarım yapıldığını kimse bilmiyor.

BABANIN FERYADI

Olayın duyulmasının ardından hayatını kaybeden işçilerin yakınları da inşaat alanına gelmeye başladı. Aynı yerde 4 oğlu ile çalıştığı belirtilen ve oğullarından Tahir ve Ferdi Kara’yı kaybeden Mithat Kara, “Ali Sami Yen iki çocuğumu aldı. 6 çocuğum vardı ikisi gitti” diyerek gözyaşı döktü. Acılı babayı çevredeki işçiler inşaat içine alarak teselli etmeye çalıştı.

Kazada hayatını kaybeden Tahir ve Ferdi Kara kardeşlerin babası Mithat Kara Adli Tıp Kurumu önünde gözyaşlarına boğuldu. İki evladını kaybeden babayı yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Baba Kara, “Allah’ım çocuklarımı cennete al. Dört tane askerim daha var. Onlar da senin yoluna kurban olsun. Benim çocuklarım şehit oldu” diyerek ağlad

AZİZ TORUN, HESABINI SORACAĞIM

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun dün yaşanan ve 10 işçinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Aziz Torun, "Sigortasız çalışan söz konusu değil" dedi. Hayatını kaybeden işçilerin ailelerine ve yakınlarına destek sağlanacağını kaydeden Torun, "Hukuki ve adli soruşturma yapılıyor. Bunun sonucunda kusurlular kimse bunun da ödetilmesinin takipçisi olacağız" iadesini kullandı.

"10 GÜN ÖNCE BEN DE AYNI ASANSÖRÜ KULLANDIM"

Asansörlerin sürekli arızalandığı yönündeki iddialara yanıt veren Aziz Torun, "Bu asansör, her binada bir tane var. Yük ve insan asansörü olarak tanımlanıyor. Bundan 10 gün önce ben de aynı asansörü kullandım. Bu asansör hem insan hem yük taşıması için planlanmış. Bu amaçla monte edilmiş bir asansör" dedi.

"ARIZA ANINDA BUNLAR MÜDAHALEDE BULUNUYOR"

Asansörün bakımının yapılmadığı iddialarını da yalanlayan Aziz Torun, "Tamamen yalan. Hergün sahada, bu asansörü kiralayan şirketin elemanı bulunuyor. Bir arıza anında bunlar müdahalede bulunuyor. 10 gün önce de ben bu asansöre bindim. Şantiyenin çevresinde dolaşan kişiler burada çalışıyormuş gibi bu beyanlarda bulunuyorlar" diye konuştu.

"SAHADAKİ BÜTÜN ARKADAŞLAR GÖZALTINA ALINDI"

Şantiyede hafta içi 23.00'a, cumartesi günü 18.00'a kadar mesainin sürdüğünü belirten Aziz Torun, "Dün işçilerin malzemeleri hazırlık amaçlı bir çalışma için çıkardığı düşünüyoruz. Normalde saat 18.00 bizim mesaimizin bittiği saat. Sahadaki bütün arkadaşlar gözaltına alındığı için bunu nedenini öğrenemedik" şeklinde konuştu.

"BEDELİNİN ÖDETİLMESİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"


Savcıların şantiyede inceleme yaptığını kaydeden Aziz Torun, "Bu kazanın nasıl meydana geldiği, sorumlular bilirkişi raporu sonunda gerekli incelemeyi yaparak ortaya çıkaracaktır. Hukuki ve adli soruşturma yapılıyor. Bunun sonucunda kusurlular kimse bunun da bedelinin ödetilmesinin takipçisi olacağız" dedi.

"YASANIN GEREKTİRDİĞİ TÜM TEDBİRLER EKSİZSİZ ALINIYOR"

Bütün çalışanların iş güvenliği eğitiminden geçirildiğini kaydeden Torun, "Bakanlık bütün denetimleri yapıyor. Nisan ayında da denetim yapıldı. Yasanın gerektirdiği tüm tedbirler eksizsiz alınıyor" ifadesini kullandı.

TEDBİRLER ALINIYOR AMA OLAN GARİBANA OLUYOR...

Facianın ardından çok sayıda sivil toplum kuruluşu Torun Center önünde toplanarak işçi ölümlerini protesto ediyor. Aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 10 işçinin yakınlarının feryadı ise yürekleri sızlattı.
Son Güncelleme: 07.09.2014 16:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.