Trabzonlu ustadan 4,5 metrelik kemençe

09 Temmuz 2011 Cumartesi 17:05
Trabzonlu ustadan 4,5 metrelik kemençe








Trabzon'da mobilya ve ahşap hediyelik eşya sanatları imalatı yapan Mustafa Kaya, yaptığı 4 metre 55 santim uzunluğundaki kemençe ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

DAHA ÖNCE AHŞAP ARABA YAPMIŞTI

Daha önce de 2 metre 61 santim büyüklüğünde kemençe ve ahşaptan araba gibi sıra dışı eserler yapan Kaya, dünyanın ün büyük kemençesi rekoru için Guinness'e başvurdu.

Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde mobilya ve ahşap hediyelik eşya imalatı yapan Mustafa Kaya, bölgenin geleneksel aletlerini tanıtmak için de sıra dışı eserler yapıyor. Daha önce üç metre büyüklüğünde ahşaptan otomobil ve 2,5 metre büyüklüğünde kemençe gibi sıra dışı eserler yapan Kaya, şimdi de 4 metre 55 santim büyüklüğünde yeni bir kemençe yaptı. Kaya, bu kemençe ile Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurdu.

7 BİN 500 LİRA HARCADI

Amacının bölgenin geleneksel kültürünü tüm dünyaya tanıtmak olduğunu belirten Kaya, yaklaşık 15 günde yaptığı kemençeye 7 bin 500 lira civarında masraf yaptığını belirtti.

Mesleğinin ahşap ustalığı olduğunu ifade eden Kaya, bu tür eser yapmaktan büyük bir keyif aldığını ifade etti.

Kemençe yapmayı da kendi gayreti ile öğrendiğini anlatan Kaya, yapımdaki ustalığını rağmen kemençeyi çalmayı ise bilmediğini söyledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.