Traktör hırsızlığından 1 kişi tutuklandı, 18 kişi serbest

08 Temmuz 2011 Cuma 20:32
Traktör hırsızlığından 1 kişi tutuklandı, 18 kişi serbest







Yozgat merkezli 11 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda çalıntı, hacizli ve yakalamalı traktörleri ''change'' yaparak 4 kişiye sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan zanlılardan 1'i tutuklandı, 18'i tutuksuz yargılanmak serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 7 aydır sürdürülen çalışmalar kapsamında, 4 Temmuz'da Yozgat'ın Yerköy ilçesi ile 10 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan Yozgat Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen 19 kişinin adliyedeki işlemleri tamamlandı.

Zanlılardan Abdullah Y. (28) tutuklanarak Yozgat E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.

Diğer zanlılar Fatih L. (32), Aydın E. (32), Osman Ç. (63), Özler D. (46), Mehmet T. (49), Çelebi Y. (57), Karaca K. (68), Ahmet Ö. (61), Nedim Ç. (49), Bekir V. (30), Mehmet G. (53), Abdurrahman İ. (26), Halil K. (57), Necmettin D. (32) Mehmet Emin O. (33), Mustafa T. (33), Bedir T. (57) ve Ali K. (38) ise çıkarıldıkları Yerköy Adliyesince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

-OLAY-

Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 7 aydır sürdürülen çalışmalar kapsamında, 4 Temmuzda Yozgat'ın Yerköy ilçesi ile Konya, İstanbul, Şanlıurfa, Adana, Adıyaman, Ankara, Diyarbakır, Tekirdağ, Van ve Osmaniye'de eş zamanlı operasyon düzenlemiş, operasyon kapsamında Şanlıurfa'da 6, Tekirdağ'da 3, Van, Diyarbakır, Adıyaman ve Yozgat'ın Yerköy ilçesinde toplam 13 traktöre el konulmuş gözaltına alınan 36 kişinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda da 4 pompalı tüfek, 7 kurusıkı tabanca, 16 fişek, 5 kaşe ve 21 tarihi sikke ele geçirilmişti.

Adana, Adıyaman, Ankara, Diyarbakır, Şanlıurfa, Tekirdağ, Van, Konya ve Osmaniye'de gözaltına alınan 17 şüpheli, ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Yozgat Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen 19 şüpheli ise suç işlemek amacıyla örgü kurmak, traktör hırsızlığı, mühür bozma, resmi belgede sahtecilik, suç eşyasının satın alınması ve kabul edilmesi, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak, tarihi eser kaçakçılığı, ruhsatsız silah bulundurmak ve 5729 sayılı Kanun'a muhalefet suçlamalarıyla adliyeye sevk edilmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.