TRT'de askeri bildiri okunuyor:Darbe'yi Yurtta Sulh Konseyi yapmış

Ankara'da darbe girişimi TRT'den okunuyor. Askeri darbeyle ilgili bildiri TRT ekranlarından okundu. TSK adına okunan bildiride Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar'ın adı geçmiyor. Bazı yabancı ajanslar Akar'ın Genelkurmay Karargah binasında rehin tutulduğunu iddia ediyor.

16 Temmuz 2016 Cumartesi 00:01
TRT'de askeri bildiri okunuyor:Darbe'yi Yurtta Sulh Konseyi yapmış






TRT'de askeri bildiri okunuyor:Darbe'yi Yurtta Sulh Konseyi yapmış

Ankara'da darbe girişimi TRT'den okunuyor. Askeri darbeyle ilgili bildiri TRT ekranlarından okundu. TSK adına okunan bildiride Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar'ın adı geçmiyor. Darbeci subayların bildirisi Yurtta Sulh Konseyi olarak açıklandı.  Bazı yabancı ajanslar Akar'ın Genelkurmay Karargah binasında rehin tutulduğunu iddia ediyor. İstanbul  üzerinde de askeri helikopterler devriye görevi yapıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise Ankara'ya gelmek üzere yola çıktığı bildiriliyor.


TÜM İLLERDE EMNİYET MÜDÜRLERİ POLİSLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

ANKARA başta olmak üzere bu akşam saatlerinde başlayan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın "Bu bir kalkışmadır" dediği askeri hareketlilik devam ederken, tüm illerde Emniyet Müdürlükleri polisi göreve çağırdı.
Ankara Kızılay'da uçakların alçaktan uçuşu ve İstanbul'da köprülerin kapatılmasıyla ortaya çıkan hareketlilik saatler emniyet birimlerine yansıdı. Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Eğitim Merkezi'nde patlama haberi geldi. Tüm Emniyet Müdürlükleri, polisleri göreve çağırdı.

 
İSTANBUL'DA HAVA TRAFİĞİ DURDURULDU


Atatürk Havalimanı'na askeri alandan giren asker kuleye el koyarak uçuş trafiğini durdurdu.  Atatürk Havalimanı’na tanklar ve zırhlı personel taşıyıcıları gönderildi. Havalimanı yolu trafiğe kapatıldı. Havalimanı girişinde tank ve zırhlı personel taşıyıcıları bekliyor.

 
ÇEVİKKUVVET BİNASININ ÇEVRESİNDE TANKLAR VAR

İstanbul Bayrampaşa'daki çevikkuvvet binasının girişinde birden fazla tankın konuşlandırıldığı görülüyor. Binanın içinde polislerin, askerlerin dışarıda askerlerin bekleyişi sürüyor.


TSK ÖNÜNDE GÜVENLİK ÖNLEMİ

Genelkurmay Başkanlığı önündeki güvenlik önlemlerinde çok sayıda ambulansta hazır bulunduruluyor



FLAŞ FLAŞ FLAŞ; TSK yönetime el konulduğunu duyurdu, Hulisi Akar rehin
Ankara kulislerinde bomba iddia. Ankara'da Saray çevresinde silah sesleri duyuluyor. Askeri darbe girişimi iddiaları var. Dolmabahçe Sarayı'nda ise Askeri birlikler polise ait silahları topladı..


İKİ SAAT ÖNCE DAKİKA DAKİKA NELER OLDU


SAAT 22.10 FLAŞ FLAŞ FLAŞ;: ANKARA'DA ASKER YÖNETİME EL KOYDU, Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar'ın rehin olduğu iddia ediliyor.

Ankara kulislerinde bomba iddia. Ankara'da Saray çevresinde silah sesleri duyuluyor. Askeri darbe girişimi iddiaları var. Dolmabahçe Sarayı'nda ise Askeri birlikler polise ait silahları topladı.. Ankara'da askeri birliklerin hareketliliği sürüyor. Ankara'da belirli bölgelerde askeri hareketliliğin bir darbe girişimi olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın nerede olduğu bilinmiyor. Genelkurmay Başkanlığı önünde çok sayıda ambulansının bekletildiği öğrenildi. Ankara Vatan Caddesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü'ne askerlerin geldiği öğrenildi. Askeri Zırhlı araçların Emniyet müdürlüğüne girişi polis tarafından yoldan çevrilen bir harfiyat kamyonuyla durdurulduğu. Emniyet Müdürlüğünde bulunan çok sayıda üst düzey polis müdürünün tutuklanmak istendiği bildirildi.

HULİSİ AKAR REHİN ALINDI

Genelkurmay Başkanlığı'nda hareketli dakikalar sürerken, Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar'ın darbeci subaylar tarafından rehin alındığı iddia edildi.
Bu arada MİT'e ait Ankara'daki binaya bir askeri helikopterden ateş açıldığı bildiriliyor..


GENELKURMAY ÖNÜNDE ÇATIŞMA ÇIKTI

Ankara'da askeri darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde silahlı çatışma çıktı. Askerlerle polisler arasında çıkan çatışma sırasında ölen ya da yaralanan olup olmadığı bilinmiyor. Ankara'dan canlı yayın yapan NTV muhabiri, karargahtan bir yaralının çıkarıldığını duyurdu.

VATAN CADDESİ'NDE ÇATIŞMA

İstanbul'da askeri birliklerden çıkan zırhlı araçlar devriye gezmeye başladı.

Anadolu yakasında ve İstanbul'da zırhlı askeri araçlar ana caddelerde polisin geri çekilmesini istiyor.

Bu arada Vatan Caddesi'nde Emniyet Müdürlüğü çevresinde silah sesleri geliyor.

TANKLAR SOKAKLARA İNDİ

İstanbul ve Ankara'da zırhlı araçlar ana caddelerde devriye gezmeye başladı. Ankara'da ve İstanbul'da kritik caddelere inen zırhlı araçlar daha çok polislerin görev yaptığı alanlarda kendini gösteriyor..

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI; TSK BİLDİRİSİ KORSAN BİLDİRİ

Milli Savunma Bakanlığı akşam saatlerinde başlayan askeri darbe girişimi sonrası basına gönderilen darbe metninin korsan olduğunu duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı açıklamasında 'Bu bildiri korsan bildiridir' deniliyor.

TANKLAR ATATÜRK HAVALİMANI’NDA

Atatürk Havalimanı’na tanklar ve zırhlı personel taşıyıcıları gönderildi. Havalimanı yolu trafiğe kapatıldı. Havalimanı girişinde tank ve zırhlı personel taşıyıcıları bekliyor.

ÇEVİKKUVVET BİNASININ ÇEVRESİNDE TANKLAR VAR

İstanbul Bayrampaşa'daki çevikkuvvet binasının girişinde birden fazla tankın konuşlandırıldığı görülüyor. Binanın içinde polislerin, askerlerin dışarıda askerlerin bekleyişi sürüyor.

ADANA'DA POLİS ALARMDA

İstanbul ve Ankara'da yaşanan askeri hareketliliğin ardından Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görevli tüm müdür yardımcıları ve şube müdürleri göreve çağrıldı.
Hükümet yetkililerinin 'askerin içinden bazı grupların kalkışması' diye tanımladığı hareketliliğin ardından Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görevli tüm müdür yardımcıları ve şube müdürleri göreve çağrıldı.
Emniyet Müdürlüğü'ne bağlanan ana yollar da kapatıldı.


TSK YÖNETİME EL KOYDU

Türk Silahlı Kuvvetleri İnternet sitesinden yapılan açıklamada yönetime el konulduğu duyuruldu. TSK bildirisi bir e-Posta ile duyuruldu, Halen TSK'nın resmi internet sitesine girilmiyor. Ankara'da ise savcılar, askeri darbeye adı karışanlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu,

ASKERİ DARBE GİRİŞİMİ GENEL KURMAY KARARGAHI ÜSTÜNDE ASKERİ HELİKOPTERLER UÇUYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinde 3 adet savaş helikopteri uçmaya başladı. Genelkurmay içerisinde ise silahlı çatışma var.
Bu arada Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesine de erişilemiyor.

Son Dakika Haberleri, İstanbul'da boğaz köprülerini asker geçiye kapattı


BAŞBAKAN YILDIRIm. DOĞRUSU BİR KALKIŞMA GİRİŞİMİ OLDUĞUNU DUYUYORUZ, BU KONUDA ARAŞTIRMALARIMIZ SÜRÜYOR BU KANUNSUZ KALKIŞMA HAREKETİNE KARŞI GEREKLİ İŞLEM YAPILACAK. BU HÜKÜMETİN İŞ BAŞINDAN GİTMESİ MİLLETİN KARARI İLE GİDER, BU KALKIŞMAYI YAPANLARI EN AĞIR BEDELİ ÖDEYECEKTİR. BU GİBİ KALKIŞMALARA PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ..

ANKARA'DA ASKER POLİS KARŞI KARŞIYA

Ankara'da çok sayıda bölgede askeri birliklerle polisler arasında gerginlik hakim. Başbakan Binali Yıldırım, gelişmeleri bir kalkışma olarak nitelendirdi.

İstanbul Boğaz Köprüsünde alınan askeri önlemlerin bir darbe girişiminin ön hazırlığı olduğu ortaya çıktı.

HAVA ALANLARI KUŞATILDI

Bu arada Ankara ve İstanbul'da tüm havalanları askeri birlikler tarafından kuşatıldı. Askeri birliklerin uçakların kalkışına engel olmadığı ancak hava alanları çevresinde devriye gezmeye başladığı öğrenildi. Bu arada Askeri birlikler polis karakolları etrafında da barikat kurduğu iddia edildi.

AVRUPA ASYA KARA YOLU BAĞLANTISI KESİLDİ

Anadolu'dan Avrupa yakasına geçişler Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinden trafiğe askeri birlikler tarafından tek yönlü kapatıldı.

Anadolu'dan Avrupa yakasına tüm geçişler durduruldu. Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişler ise kontrollü olarak sürüyor.

SADECE METROBÜSLERİN GEÇİŞİNE İZİN VERİLDİ

Son Dakika Haber: Köprülerden sadece metrobüslerin geçişine izin verilmeye başlandı. Avrupa ve Anadolu yakasında bağlantı yolları da dahil tüm  trafik kilitlenmiş durumda.
Boğaziçi ve FSM köprülerinde Anadolu'dan Avrupa'ya geçiş yönünün trafiğe kapatıldı. Köprünün girişinde silahlı askerler nöbet tutuyor. Köprü geçişlerinde askeri önlemler 30 yıl aradan sonra ilk kez görülüyor. Bu arada  Anadolu'dan Avrupa'ya geçiş yapmak isteyen araçlar geri döndürülüyor...

Ankara'da ise gökyüzünde alçaktan uçuş yapan askeri uçaklar göze çarpıyor. Askeri hareketliliğin nedeni bilinmiyor..


ASKERİ UÇAKLAR DEVRİYE GEZİYOR


Ankara'da ise askeri uçaklar yakın mesafeden uçuş yapıyor. Vatandaşlar arasındaki tedirginlik sosyal medyada had safhaya ulaştı. İstanbul'da Avrupa yakasında ise helikopterlerin devriye uçuşu iki saattir devam ediyor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.