TRT dizisinde 'Tayyip' vurgusu: Liseli Tayyip Sevda Kuşun Kanadında

Dün akşam TRT'de yayına başlayan Sevda Kuşun Kanadında dizisi yakın tarihe damgasını vuran şahsiyetler ön plana çıktı. İmam Hatipli'lerin mücadelesini anlatan dizinin ilk bölümünde Kasımpaşalı lakabını duyan izleyiciler Liseli Tayyip Erdoğan'ın filmde nasıl canlandırılacağını merakla bekliyor.

30 Nisan 2016 Cumartesi 03:49
TRT dizisinde 'Tayyip' vurgusu: Liseli Tayyip Sevda Kuşun Kanadında






TRT dizisinde 'Tayyip' vurgusu: Liseli Tayyip Sevda Kuşun Kanadında

TRT'nin son yıllarda yayına aldığı diziler izlenme rekoru kırarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la TRT filmleri arasında ilginç yakınlaşma ve benzeşmeler dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini sık sık Diriliş Ertuğrul dizisinde başrol oyuncularının replik olarak kullanması dikkat çekerken, Filinta dizisinde de benzer uygulamalar izleyicilerin dikkatinden kaçmıyor. Dün akşam başlayan yeni dizi Sevda Kuşun Kanadında ise 'Kasımpaşalı' vurgusu geceye damgasını vurdu.

29 Nisan'da gösterime giren Sevda Kuşun Kanadında adlı dizideki İmam Hatip öğretmeninin "Kasımpaşalı" diye hitap ettiği oyuncu kimi canlandırmaktadır ?

Sevda Kuşun Kanadında adlı dizideki Kasımpaşalı'nın Tayyib'in lise yılları gösteriliyor.. Liseli Tayyib'in iyi bir futbolcu olduğunu ve onun herhangi bir yarışmaya katılmasına engel olan İmam Hatip hocasının gerekçesinin "O giderse okul takımı çöker" sözleri oyuncunun cumhurbaşkanımızı canlandırdığı düşünülmektedir . İmamhatip hocasının bu sözleriylede Tayyib'in iyi bir futbolcu olduğu vurgusu yapıldı.
Ayrıca dizideki Kasımpaşalı'nın tecvid kurallarına uygun okuması da kamuoyunun dikkatinden kaçmadı..

Devlet kanalı TRT'deki filmlerin çoğunda dönemimizin önemli isimlerinin hayatından kesitler koyuluyor. Yeni dizi Sevda Kuşun Kanadında Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN , dönemimizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyib ERDOĞAN, şair Necip Fazıl KISAKÜREK, Osman Yüksel SERDENGEÇTİ , Milli Türk Talebe Birliği, Mehmed Zahid Kotku gibi önemli isimler dizide yer alıyor.

Millî Türk Talebe Birliği (1946)

Millî Türk Talebe Birliği (MTTB), 1946 yılında  Edebiyat Derneği Başkanı Reha Köseoğlu, Hukuk Derneği Başkanı Tahsin Atakan, Tıp Derneği Başkanı Rehai İslam tarafından, merkezi İstanbul'da olan , Türk Talebe Birliği adıyla tekrar kuruldu.27 Mart 2008 tarihinde Talebe Birliği Federasyonu adı ile yeniden kurulan MTTB hâlen faaliyetlerini devam ettirmektedir.   

Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN (29 Ekim 1926, Sinop - 27 Şubat 2011, Ankara)
Türk siyasetçi, mühendis ve akademisyen. 28 Haziran 1996 ile 30 Haziran 1997 tarihleri arasında Türkiye Başbakanı. Lakabı Mücahid Erbakandır.


TRT dizisinde "Tayyib Vurgusu"                                                  
29 Nisanda gösterime giren Sevda kuşun kanadında adlı dizideki İmam Hatip öğretmeninin "Kasımpaşalı" diye hitap ettiği oyuncu kimi canlandırdı?

Sevda Kuşun Kanadında dizisinde Kasımpaşalı Tayyib'in lise yılları yer alıyor.

Liseli Tayyib'in bir futbolcu olduğunu ve onun herhangi bir yarışmaya katılmasına engel olan İmam Hatip hocasının gerekçesinin "O giderse okul takımı batar" sözleri oyuncunun cumhurbaşkanı Erdoğan'ı canlandırdığı görnülüyor. İmam Hatip hocasının bu sözleriylede Tayyib Erdoğan'ın o dönemde bilinen  iyi bir futbolcu olduğu vurgusu yapılmıştır .

TRT'deki filmlerin çoğunda dönemimizin önemli isimlerinin hayatından kesitler koyulmaktadır bu dizide de Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN, Cumhurbaşkanı Recep Tayyib ERDOĞAN , Necip Fazıl KISAKÜREK, Osman Yüksel SERDENGEÇTİ , Milli Türk Talebe Birliği , Mehmed Zahid Kotku, Deniz Gezmiş gibi önemli isimler dizide yer alıyor..

Millî Türk Talebe Birliği (1946)
Millî Türk Talebe Birliği (MTTB), 1946 yılında  Edebiyat Derneği Başkanı Reha Köseoğlu, Hukuk Derneği Başkanı Tahsin Atakan, Tıp Derneği Başkanı Rehai İslam tarafından, merkezi İstanbul'da olan, Türk Talebe Birliği adıyla tekrar kuruldu.27 Mart 2008 tarihinde Talebe Birliği Federasyonu adı ile yeniden kurulan MTTB hâlen faaliyetlerini devam ettirmektedir.   

Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN (29 Ekim 1926, Sinop - 27 Şubat 2011, Ankara)
Türk siyasetçi, mühendis ve akademisyen. 28 Haziran 1996 ile 30 Haziran 1997 tarihleri arasında Türkiye Başbakanı. Lakabı Mücahid Erbakan'dır.

Üstad Necip Fazıl KISAKÜREK (26 Mayıs 1904, İstanbul - 25 Mayıs 1983, İstanbul)
Necip Fazıl, 24 yaşındayken yayımladığı ikinci şiir kitabı Kaldırımlar ile tanınmıştır. Kısakürek,1943-1978 arasında 512 sayı yayımlanan Büyük Doğu Dergisi ile İslamcı görüşlerini kamuoyuna duyurmuştu. Ali Mete Koca
 

 
Son Güncelleme: 30.04.2016 04:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.