Trump'ın danışmanından ABD'deki FETÖ'cülere kötü haber

ABD'nin yeni genel başkanı Trump’ın Güvenlik ve İstihbarat Başdanışmanı Emekli Korgeneral Michael Flynn FETÖ ele başı Gülen'in iadesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

10 Kasım 2016 Perşembe 08:37
Trump'ın danışmanından ABD'deki FETÖ'cülere kötü haber






ABD'nin yeni genel başkanı Trump’ın Güvenlik ve İstihbarat Başdanışmanı Emekli Korgeneral Michael Flynn FETÖ ele başı Gülen'in iadesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
ABD’nin yeni Başkanı Donald Trump’ın Güvenlik ve İstihbarat Başdanışmanı Emekli Korgeneral Michael Flynn Fetullah Gülen hakkında Türkiye’nin faydasına olacak şekilde hareket edilmesi gerektiğini söylemesi ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da iyileşeceği sinyallerini verdi. Türkiye’nin ABD için çok önemli bir yeri olduğunun altını çizen Flynn şu ifadelere yer verdi: “Müttefikimiz Türkiye bir krizin içinde ve desteğimize ihtiyacı var. Türkiye’yi bir öncelik kabul edecek şekilde dış politikalarımızı yeniden düzenlememiz gerekiyor. Öncelikle Türkiye’nin ABD çıkarları açısından hayati bir ülke olduğunu anlamakla işe başlamalıyız.” Türkiye ile sıcak temas içinde olunması gerektiğini ifade eden ABD yeni Başkanı Donald Trump’ın Güvenlik ve İstihbarat Başdanışmanı Emekli Korgeneral Michael Flynn, bu sözlerden sonra konuyu FETÖ’ye (Fetullahçı Terör Örgütü) getirdi. Konuyla ilgili şok açıklamalarda bulunan Flynn şu ifadelere yer verdi: “Arka bahçemiz Pensilvanya’ya rahatça yerleşmiş olan bu maskeli terör ve istikrarsızlık kaynağı tarafından Washington’un gözü boyanırken NATO müttefikimiz Türkiye’ye engel olmak mantıksızdır. Türkiye’nin bakış açısıyla Washington, Türkiye’nin Usame bin Ladin’ine sığınak oluyor. 11 Eylül’den sonra Usame bin Ladin’in Türkiye’de güzel bir köyde yaşadığını ve aynı anda da Türk vergi mükelleflerinin vergileriyle fonlana 160 okulu işlettiğini öğrenseydik ne yapardık?”
Dün sabah saatlerinde Demokrat Partili aday Hillary Clinton’dan daha fazla delege çıkararak ABD’nin 45. Başkanı olan Cumhuriyetçi Partili Donald Trump, rakibinden daha az oy almış olmasına rağmen yeni başkan oldu. Başkan sıfatını kazanabilmek için gerekli olan270 delegeyi tamamlayan Trump ilk olarak Pensilvanya’dan aldığı 20 delege ile başkanlığı kesin olarak kazanmış oldu. Rakibi Hillary Clinton ise yeni Başkan Donald Trump’ı arayarak kendisini telefonda tebrik etti. Donald Trump’a Türkiye hakkındaki görüşleri sorulduğunda Türkiye’nin zorlu bir süreci güzel bir şekilde atlatabildiğini ve 15 Temmuz darbe girişiminden tabiri caizse alnının akıyla çıktığını söylemişti. Her şeyin aleyhine olduğu bir dönemde bile kararlılıkla hareket eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ise takdir ettiğini açıklamıştı. Yeni başkana en çok merak edilen konu olan Fetullah Gülen meselesi sorulduğunda ise ABD’de her şeyin hukuksal sürece bağlı olarak geliştiği söylenmiş ve bu konuda bir vaatte bulunulmamıştı.

Son Güncelleme: 10.11.2016 08:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.