TSK'dan İdlib'e en büyük askeri sevkiyat

Türkiye, İdlib'teki gözlem noktalarına son yılların en büyük yığınağını gerçekleştirdi. Ağır silahlar ve zırhlı personel taşıyıcılar Hatay'dan Suriye topraklarına girdi...

02 Aralık 2018 Pazar 10:28
TSK'dan İdlib'e en büyük askeri sevkiyat






TSK'dan İdlib'e en büyük askeri sevkiyat



Terör örgütlerinin cirit attığı İdlib'teki gözlem noktalarında TSK'nın askeri varlığı daha da güçlendirildi. TSK'nın yığınak yaptığı bölgede saldırılarını yoğunlaştıran terör örgütü HTŞ'ye ÖSO ve Suriye ordusu da operasyonlarını artırdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeyindeki İdlib bölgesine büyük bir sevkıyat gerçekleştirdi. Sevkıyatın, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rus mevkidaşı Sergey Şoygu arasında yapılan görüşmelerden sonra gerçekleşmesi dikkat çekti

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK),12 ayrı gözlem noktası kurduğu ve çatışmasızlık bölgesi ilan edilen Suriye'nin İdlib kentine son ayların en büyük takviyesini gerçekleştirdi. TSK'ya ait 35 zırhlı personel taşıyıcı ile bazı zırhlı paletli araçların Hatay'dan İdlib'e geçtiği bildirildi.

AKAR-ŞOYGU GÖRÜŞMESİNDEN SONRA

Hürriyet gazetesinden Uğur Ergan'ın haberine göre TSK'nın takviye gücü içinde yer alan araçlardan bazılarının İdlib'in güneyi, Hama'nın kuzeyindeki Morik'teki gözlem noktasına gittiği öğrenildi. Diğer takviye güçlerin başka gözlem noktalarına kaydırılabileceği, bazılarının da arazide başka görevler üstlenebileceği belirtildi. TSK'nın takviyesinin, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rus mevkidaşı Sergey Şoygu arasında geçen hafta yapılan bir dizi görüşme sonrası gerçekleşmesi dikkat çekti.

ÖSO İLE HTŞ ARASINDA ÇATIŞMA

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları ile Türkiye'nin de terör örgütü ilan ettiği Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) mensupları arasında çatışmalar yer yer devam ederken, Esad güçleri de özellikle bölgenin güney kesimlerini tank ve çok namlulu roketatarlarla hedef alıyor.

Anahtar Kelimeler:
TSKİdlib
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.