TSK, Suriye sınırındaki askeri birliklere konteyner kuruyor

06 Kasım 2012 Salı 18:05
TSK, Suriye sınırındaki askeri birliklere konteyner kuruyor






ŞANLIURFA (CİHAN)- Suriye'de Beşşar Esed rejimi ile muhalifler arasında süren iç savaşın Türkiye sınırına sıçramasını önlemek ve sınır güvenliğini sağlamak için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), sınırda bulunan hudut birliklerine konteynerlerden oluşan askeri barınma evleri kuruyor.

TIR'lara yüklenerek getirilen 10 adet konteyner, bugün Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 2. Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Mürşitpınar askeri birliği içinde konuşlandırıldı. Geçmiş dönemde Suriye sınırına yoğun olarak tank, füze rampası, uçaksavar, stinger füzeleri ve askeri personel takviyesi yapan TSK, sınırdaki askeri birlikler içine askeri çadırlar kurmuştu.

Elde edilen bilgilere göre, kış mevsiminin yaklaşması ile beraber sınır birliklerinde kurulu askeri çadırlara ek olarak, Suriye sınırındaki hudut birliklerinde konteyner kentlerden oluşan askeri barınma evlerinin kurulacağı öğrenildi. Öte yandan, askeri konteyner barınma evlerinin Akçakale, Kilis, Karkamış, Mardin, Hatay, Reyhanlı gibi hudut birliklerinde ayrıca kurulacağı belirtildi.

SURİYE SINIRINA SEVKİYAT TÜM HIZI İLE DEVAM EDİYOR

Askeri nakliye CASA uçaklarıyla Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı Ana Jet Üssü'ne asker sevkiyatı yapılırken, karadan da Suriye sınırındaki askeri birliklere mayına ve bombalı saldırılara dayanıklı Kirpi olarak adlandırılan zırhlı askeri personel taşıyıcılar sevk ediliyor. Diyarbakır'da toplanan askeri araçlar, sinyal bozucu jammerlar eşliğinde Suriye sınırındaki askeri birliklere konuşlandırılmak üzere yola çıkarıldı. Toplam 40 araçtan oluşan askeri konvoyun geçişinde geniş güvenlik önlemleri alındı.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.