TŞOF'tan şoförlere: Yola yorgun ve uykusuz çıkmayın

24 Ağustos 2011 Çarşamba 13:16
TŞOF'tan şoförlere: Yola yorgun ve uykusuz çıkmayın






Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın son 2 yıldır Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu ve araç trafiğinin geçen yıl gibi bu yıl da yoğunlaşacağını söyledi. Araç kullanırken sürücüleri dikkatli olmaya çağıran Apaydın, "Yola yorgun ve uykusuz çıkmayın. En önemlisi aşırı sürat ve sollama yapmayın ve mutlak trafik kurallarına uyarak, yorulunca mola vermeyi ihmal etmeyin." dedi.
TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın son 2 yıldır Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu ve araç trafiğinin geçen yıl gibi bu yıl da yoğunlaşmasını beklediklerini kaydetti. Sürücüleri araç kullanırken dikkatli olmaları, yola yorgun ve uykusuz çıkmamaları konusunda uyaran Apaydın, "En önemlisi aşırı sürat ve sollama yapmayın ve mutlak trafik kurallarına uyarak, yorulunca mola vermeyi ihmal etmeyin." dedi.

"MICIRLI YOLLARA DİKKAT"
2010 yılında gerçekleştirilen 9 günlük bayram tatili boyunca meydana gelen 250'yi aşkın kazada 160 kişinin hayatını kaybettiğini ve 870 kişinin de yaralandığını hatırlatan TŞOF Başkanı Apaydın, "Tüm uyarılarımıza rağmen kazalar hız kesmiyor. Bunda da en büyük sebep hatalı sollama, yorgun, uykusuz araç kullanma, aşırı sız ve mıcırlı yollardır. Yaz sezonu olduğu için mıcırlı yol yapımı oldukça fazla. Onun için tatile çıkacak olan tüm vatandaşlarımız yol yapım ve onarım çalışmalarına dikkat edip yeni mıcır kazalarına sebebiyet vermesinler." diye konuştu.

"YOL KENARLARINDA DİNLENİN"
Taşımacılığın yüzde 95'inin karayolu ile yapıldığını ve bayram nedeniyle 8 milyonu aşkın insanın toplu taşıma ve özel araçlarla tatile çıktığına işaret eden Apaydın, "Bayram nedeniyle trafikteki yoğunluk yüzde 400-500 oranında artıyor. Çünkü 9 günlük yolcu taşıma limiti 2 milyon. Ancak, şuan itibariyle bu sayı 8 milyonu aştı. Yolcuların taleplerine cevap vermek için otobüs firmaları ek seferler düzenliyorlar. Bununla birlikte yılda bir veya 2-3 yılda bir bu yoğunlukta trafiğe çıkan sürücülerimiz trafik kurallarına mutlaka uymalı, aşırı hız yapmamalı ve en önemlisi yorulunca mutlaka yol kenarında bulunan dinlenme tesislerinde dinlenin ve yorgunluğunuzu atarak yola devam edin." şeklinde konuştu.

"EN AĞIR BİLANÇOLAR 9 GÜNLÜK TATİLDE"
Geçen yıl yapılan 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 250'yi aşkın kazada 870 kişinin yaralanıp 160 kişinin sadece olay yerinde hayatlarını kaybettiğini anlatan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın şunları kaydetti: "Bu sayıyı mutlaka azaltmalıyız. Kendi canınız kadar diğer insanların canları da size emanet edilmektedir. Takdir Allah'tan ama tedbir ve dikkat sizlerden gelecektir. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür. İyi sürücü yol verir, yol gösterir. Hatalı sollama yapmaz. Kuralları ihlal etmez. Yolunuz, zihniniz ve gözleriniz açık, bayramınız kutlu ve mutlu olsun."
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.