Tüm ülke tek yürek oldu

Ulu Önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 78. yılı dolayısıyla 9'u 5 geçe tüm Türkiye saygı duruşu ile Ata'yı selamladı.

10 Kasım 2016 Perşembe 08:21
Tüm ülke tek yürek oldu






Ulu Önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 78. yılı dolayısıyla 9'u 5 geçe tüm Türkiye saygı duruşu ile Ata'yı selamladı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde Başkent’teki anma programı, Ata’yı kaybettiğimiz saat 09.05’te resmi törenle Anıtkabir’den başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve siyasi parti liderleri de Anıtkabir’deki törende hazır bulunacak. Anıtkabir’deki anma töreninin ardından, ilk defa bu yıl Cumhurbaşkanlığı Saray’ında “anma programı” düzenlenecek.
Valilik tarafından açıklanan anma programına göre, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Saray’da Millet ve Kongre Merkezi’nde saat 10.00’da anma etkinliği düzenlenecek. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
"Gazi Mustafa Kemal’in 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizin güçlenmesi için yılmadan, yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı şöyle:
"Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal’i, ebediyete irtihalinin 78. sene-i devriyesinde rahmetle yâd ediyorum.
1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı İstiklal Harbimizi, 1923’te Ankara’da Cumhuriyeti kurarak zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal, adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker, büyük bir devlet adamıdır.

Gazi Mustafa Kemal, bu ülkenin ve milletimizin ortak değerlerinden biridir.
Uzun yıllar Gazi’yi sahiplendiğini iddia eden bazı kesimler, maalesef, onu kendi marjinal ideolojilerine, günlük siyasetin kısır tartışmalarına alet etmişlerdir.
Oysa Gazi’nin hatırasına sahip çıkmak, bağımsızlığımıza, vatanımıza, bayrağımıza, Cumhuriyete ve ülkemizin bin yıllık medeniyet birikimine, Kurtuluş Savaşı ruhuyla sahip çıkmayı gerektirir.
Nitekim Türkiye, son 14 yılda her alanda hayata geçirdiği kapsamlı reformlarla, devleti milletle kucaklaştıran politikalarıyla, bunu en iyi biçimde ispatlamıştır.
Kahraman milletimiz de, 15 Temmuz ihaneti karşısında sergilediği asil direnişle, ülkemizin bu kazanımlarını canı pahasına muhafaza edeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Türkiye’nin istikrar ve güven içinde büyümesi, demokrasimizin standartlarının yükselmesi ve Gazi Mustafa Kemal’in “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizin güçlenmesi için yılmadan, yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz.
Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı şükranla anıyorum.
Ruhları şad olsun."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.