Tunceli'de Kalekol çatışması, 3 yaralı var

Tunceli Kırmızıdağ'da çatışma, Kalekol gerginliği vatandaşlarla jandarmayı karşı karşıya getirdi , 1'i asker 3 yaralı var....

26 Nisan 2014 Cumartesi 19:53
Tunceli'de Kalekol çatışması, 3 yaralı var






 Tunceli Kırmızıdağ'da çatışma, Kalekol gerginliği vatandaşlarla jandarmayı karşı karşıya getirdi , 3 yaralı var, yaralılardan birinin durumu ağır

Tunceli'de Kalekol gerginliği istenmeyen görüntülere neden oluyor. Kırmızıdağ'a yapılan kalekol inşaatını engellemek isteyen gruba jandarma müdahale etti. Müdahale sırasında 1'i asker 3 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu açıklandı.

BDP-HDP GÖSTERİLERİ ORGANİZE ETTİ

Kırmızıdağ mevkiinde yapımı süren jandarma kalekolunu protesto etmek için bölgeye giden protestocular, tel örgüleri söküp içeriye girmek isteyince jandarma ekipleri gaz bombası ile müdahale etti. Olaylarda gaz kapsülünün isabet ettiği 3 kişiden durumu ağır olan 1'i, askeri helikopterle bölgeden alınarak hastaneye götürüldü.
300 KİŞİ TOPLANDI
Tunceli merkeze bağlı Sütlüce Köyü'nde bulunan jandarma karakolu yerine köy yakınlarındaki 2500 rakımlı Kırmızıdağ zirvesine yeni kalekol yapımını, aralarında Tunceli Belediye Başkan Vekili Nurhayat Altun, BDP İl Başkanı Ergin Doğru, HDP İl Başkanı Fatma Kalsen ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 300 kişi protesto etmek için bölgeye gitti.

 Basın açıklamalarının ardından protestocular arasında bir grup tel örgütlerle çevrili ve askerlerin önlem aldığı karakol binasının yapıldığı bölgeye girmek istedi. Tel örgüleri sökmek isteyen gruba, jandarma gaz bombaları ile müdahalede bulundu. Protestocularda askerlere taş ve havai fişek attı. Başına fişek isabet eden bir kişi helikopterle hastaneye kaldırıldı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.