Turistlerin köy turlarına ilgisi son 5 yılda 6 kat arttı

14 Aralık 2012 Cuma 13:02
Turistlerin köy turlarına ilgisi son 5 yılda 6 kat arttı






ANTALYA (CİHAN)- Antalya'nın Manavgat ilçesinde köy turlarına turistlerin ilgisi son 5 yıl içinde 6 kat arttı. Deniz, kum ve güneş turizmi için 8-11 günlüğüne tatile gelen Avrupalı ve İskandinav turistler, son 3 günlerini köy turlarına ayırıyor. Manavgat'ın Taşağıl beldesinde köy turuna çıkan turistler, bir asır öncesi teknolojiden uzak hayata yolculuk ederek bölgenin kültürel değerlerini tanıyor.

Taşağıl Yörük Kültür Evi İşletme Sorumlusu Ali Nail Arseven, bölgede her geçen gün köy turlarına turistlerin ilgisinin arttığını söyledi. Yörük Kültür Evi'ni 5 yıl içinde 5 bin turistin ziyaret etiğini belirten Arseven, geçen 5 yıllık süre içinde bu sayının 30 bine ulaştığını kaydetti.

Antalya'ya gelen turistleri Taşağıl'da restore ettirdiği Yörük Kültür Evi'nde bir asır öncesi Toroslar'daki köy hayatına yolculuk ettirdiğini belirten Arseven, evi ziyarete gelen turistlere Türk kahvesi yapımı ve bir asır önce ham kahvenin el değirmeniyle nasıl çekildiğini uygulamalı olarak gösterdiklerini söyledi. Arseven, Köy turuna başta Almanlar olmak üzere Orta Avrupa ve İskandinav ülke turistleri ilgi gösteriyor. Bu yıl içinde kültür evini 30 bin Avrupalı turist ziyaret etti. 5 yıl önce köy turuna 5 bin turistler başlamıştık. Geldiğimiz nokta çok iyi. Önümüzdeki yıl kültür evi sayısını arttırarak bu rakamı 50 bine çıkarmak istiyoruz. diye konuştu.

Turist rehberi Murat Örnek ise aktif turizm sezonunda günlük 100 Alman, Hollanda, Belçika, Avusturya ve İngiliz turisti köy turuna çıkardıklarını belirtti. Örnek, Taşağıl Yörük Kültür Evi'nin turistlerin bir asır öncesi köy hayatını yakından tanımaları için rol model ev olduğunu kaydetti.

Dünya Yörük Türkmen İşadamları Derneği Başkanı Osman Demiroğlu da asırlık Yörük-Türkmen hayatını yaşatmaya çalışan her türlü turizm girişimini desteklediklerini söyledi. Kültür evlerinin çoğalmasının bölgede alternatif turizmi yaygınlaştıracağını belirten Demiroğlu, Avrupalı turistlerin bölgedeki Yörük-Türkmen kültürünü yerinde ziyaretle yakından tanımalarının bir zenginlik olduğunu dile getirdi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.