Turizm sektörü 2,8 milyar TL teşvik aldı, 11 bin yeni istihdam oluşturacak

07 Kasım 2012 Çarşamba 11:01
Turizm sektörü 2,8 milyar TL teşvik aldı, 11 bin yeni istihdam oluşturacak






ANTALYA (CİHAN)- Turizm sektörü bu yılın ilk dokuz ayında 2,8 milyar liralık yatırım teşviği aldı. 42 bin yeni yatağı bünyesine katacak olan sektör, 11 bin kişiye de istihdam sağlayacak.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan verilere göre; turizm sektörü 2012'nin dokuz aylık döneminde 201 proje için 2,8 milyar TL yatırım teşviği aldı.

Bu projeler içinde 176 adedi, komple yeni yatırımları öngörüyor. 2,6 milyar TL'lik bu yeni tesis yatırımları ile 42 binden fazla yeni yatak yapılacak. Yeni yatırımlar, aynı zamanda 11 bin dolayında kişiye iş olanağı da sağlayacak.

Yeni tesis yatırımlarında ilk sırayı yüzde 33,5'lik pay ile 4 yıldızlı oteller alıyor. Onu yüzde 29,5 ile üç yıldızlı tesisler takip ediyor. Yeni tesisler içinde 5 yıldızlı oteller ile butik tesisler yüzde 14'er pay alıyor.

Yeni yatırımların illere göre dağılımında İstanbul yüzde 14 ile ilk sırada yer alırken, onu yüzde 11 ile Antalya, yüzde 8 ile Muğla, yüzde 7 ile Aydın izliyor. Üretilecek olan yatak sayısı açısından ise ilk sıra yüzde 27 ile Antalya'nın. Onu yüzde 14 ile İstanbul, yüzde 7'şer pay ile Muğla ve İzmir izliyor.

Öte yandan turizm yatırımı olmayıp, bu kapsamdan faydalanan 27 adet öğrenci yurdu yatırımında da 8 bin dolayında yatak yapılacak.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.