Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu ile bölgede turizmde önemli gelişmeler yaşanacak

13 Aralık 2012 Perşembe 10:40
Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu ile bölgede turizmde önemli gelişmeler yaşanacak






BATMAN (CİHAN)- Batman Üniversitesi'nin tarihi kent Hasankeyf'te açacağı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun inşaat çalışmalarını yerinde gören Rektör Prof. Dr. Uluçam, Tarihi ilçemizde açılacak olan yüksekokulumuz sayesinde bölgemizde turizm alanında önemli gelişmeler yaşanacaktır. dedi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, tarihi kent Hasankeyf'te açılacak olan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun yapım çalışmalarını yerinde gördü. Yeni Hasankeyf'te yapımı süren Batman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 16948 metrekarelik alana sahip. Yüksekokul binası 9 blok, bodrum kat, zemin kat ve 2 kattan oluşurken otel binasının ise 4 bloktan oluştuğu bildirildi.

İnşaat çalışmalarını yerinde gören Rektör Prof. Dr. Uluçam, DSİ tarafından TOKİ'ye yaptırılan yüksekokulun Hasankeyf ve bölgenin turizminin gelişimi açısından önemli olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Uluçam şöyle konuştu: Tarihi kent Hasankeyf ilçemizde üniversitemize bağlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun açılması hem Batman hem bölgemizin turizmi açısından oldukça önemli bir gelişme olacaktır. Bu bölümde okuyan öğrencilerimiz tarihi yerde staj yapma fırsatı de bulmuş olacaktır. Turizm sektöründe karşılaşılan sorunlardan biri de kalifiye çalışan bulmak. Bu nedenle açılacak olan bu yüksekokulumuz sayesinde bu sorunun da asgariye indirileceğini düşünüyorum.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.