"Türk şirketlerinin ünlü firmalarla aynı fuarda yer alması gurur verici"

18 Ekim 2012 Perşembe 11:59






BAKÜ (CİHAN)- Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de uluslar arası 'Baku Build-2012' inşaat fuarı başladı. Bu yıl 18'incisi düzenlenen fuara rekor sayıda katılım gerçekleşti.

İnşaat konusunda bölgenin en geniş katılımlı ve en önemli fuarı olma özelliğini taşıyan ''Baku Build 2012'' fuarına bu yıl 31 ülkeden 455 firma iştirak etti.
Fuara Türkiye'den katılan firmaların stantlarını ziyaret eden Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine konuyla ilgili açıklamada bulundu. Coşkun, fuarı gezdikten sonra her şeyden önce Azerbaycan'ın gelişmesi, derinleşmesini görmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Coşkun ''Küresel düzeyde kendi alanlarında faaliyet göstererek isim yapmış birçok şirket burada. Bu ise Azerbaycan'ın geleceğine olan güvenin bir tezahürüdür.''dedi.

Fuara katılan şirketlerin arasında Türk şirketlerinin de olmasının gurur verici olduğunu bildiren Alper Coşkun, Türk işadamlarının Azerbaycan'lı işadamlarıyla kurdukları ortaklıkların da fuarda yer aldığını ve bundan guru duyduğunu dile getirdi.

Fuara katılan Türk işadamlarından Mehmet Özcan ise katılımın gayet iyi olduğunu bildirdi. Azerbaycan'a yönelik ticari faaliyet yapmayı planlayan firmalara seslenen Özcan, ülkenin ticari anlamda alt yapısının çok müsait olduğunu Azerbaycan'da Türk mallarına karşı rağbet olduğunu ifade etti. Özcan, Türk işadamlarını bu ülkeye yatırım yapmaya davet etti.
Azerbaycan -Türk Sanayici ve İşadamları Derneği(TUSİAB) Genel Sekreteri Yasin Göral da bu ülkede yerleşik firmaların üretimlerini sergilediğini hatırlatarak, bunun iyi bir gelişme olduğuna işaret etti.

Göral'' Dünyanın birçok ülkesinde ekonomik kriz yaşanırken bu ve benzeri fuarlar Azerbaycan'ı ekonomik anlamda daha da cazibe merkezi yapacak.''dedi.
Fuarın organizatörlüğünü üstlenen firma( İteca Caspian)'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Memmedov ise bölgenin en büyük inşaat fuarını düzenlemekte duyduklarını mutluluğu dile getirdi. Memmedov, katılımcı firmaların yüzde 15'ini Türkiye şirketlerinin oluşturduğunu söyledi. Memmedov her geçen yıl Türkiye'den katılımın arttığını, bunun da kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

20 Ekim'e kadar sürecek fuar; Almanya, İran, Finlandiya, Portekiz ve Yunanistan ülke stantlarıyla katılırken, diğer katılımcı ülkeler firma bazında temsil olunuyorlar.




CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.