Türk Tabipler Birliği, PKK'ya terörist diyemedi

Terör örgütüne yıllardır 'Terörist' diyemeyen Türk Tabipler Birliği, örgüt tarafından katledilen doktor için bir gün sonra açıklama yapma lütfunda bulundu. TBP daha önce Acil Servislerin, hastanelerin taranmasına bile sessiz kalmıştı

01 Eylül 2015 Salı 14:04
Türk Tabipler Birliği, PKK'ya terörist diyemedi






Türk Tabipler Birliği, PKK'ya terörist diyemedi


Diyarbakır'da PKK'lı teröristler tarafından katledilen genç doktor Abdullah Biroğlu'nun cezazesi gözyaşları arasında toprağa verilirken, Türkiye'nin en büyük doktor örgütü Türk Tabipler Birliği'nden skandal açıklama geldi.

TTB yaptığı yazılı açıklamada tıpkı HDP ve yan kuruluşları gibi terör örgütünün adını bile geçirmeden, kanlı saldırıdan terör örgütü PKK yerine "Herkesi" sorumlu tuttu ve terörü lanetlemedi. Kan nakil araçları ateşe verilirken, Ambulanslar PKK'lı katiller tarafından uzun namlulu silahlarla taranırken, Acil Servis'lere ateş açılırsen 'Gık'ı çıkmayan TBP'nin son açıklaması yasak savar nitelik taşıyor..

BU NASIL DOKTOR STK'SI

Yıllardır doğu ve güney  doğu anadolu bölgelerinde, operasyonlarda öldürülen PKK'ların derdine soyunan, sadece PKK yandaşı STK'larla tıpkı HDP ve BDP gibi siyasi eylemlere imza atan TBP'nin skandal açıklaması örgütün Merkez Komitesi tarafından yapıldı. TBP'nin resmi sitesinde teröristlerin katlettiği Dr. Biroğlu'nun sivil fotoğrafını kullanması da dikkat çekti. Doktor önlüklü fotoğrafının kullanılmadığı açıklamanın son bölümünde saldırıyı öfkeyle kınama tenezzülünde bulunan TBP açıklamasında sadece "Sorumlular yakalanmalı" ifadesi yer aldı. Terör örgütü ya da terörist saldırıyı kınamaktan ısrarla kaçınan Türk Tabipler Birliği'nin açıklaması şu şekilde...

BARIŞ LÜKS DEĞİL YAŞAMSAL İHTİYAÇMIŞ

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde görevli meslektaşımız Dr. Abdullah Biroğul, kendi aracıyla seyir halinde iken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir.

Ülkemizi kan golüne çeviren, okul sıralarını doldurması gereken yaştaki çocuklarımıza tabutları reva gören, söylemleri ile mevcut çatışma ve şiddet ortamını tırmandıran herkes Dr. Abdullah Biroğul'un katlinden sorumludur. Sağlık emekçilerini hedef alan, sağlık kurumlarını işlemez hale getiren, halkın sağlık hizmetlerine erişim hakkını engellemeye varan bu şiddet ortamı, ülkemizin tarihine yazılan kapkara bir leke olarak anılacaktır.

Toplumsal barışın bir an evvel yeniden tesis edilmesi gereğinin yanı sıra; halkımıza sağlık hizmet sunumunun “sağlıklı” bir şekilde sürdürülebilmesi, sağlık hizmetleri ve emekçilerinin can güvenliği ve iyilik halinin korunması için de mevcut çatışma ve şiddet ortamı ivedilikle sonlandırılmalıdır. Defalarca yinelediğimiz çağrının ısrarla arkasındayız: Türkiye Büyük Millet Meclisi görevini yapmalı ve bu çatışma ve şiddet ortamı bir canımızı daha aramızdan almadan sonlandırılmalıdır. Unutulmamalıdır ki barış bir lüks değil, yaşamsal bir ihtiyaçtır.

Gece gündüz halkımızın sağlığı için emek veren meslektaşımızın hayatına mal olan bu saldırıyı öfkeyle kınıyoruz. Sorumluların yakalanması ve adalete teslim edilmesi için elimizden gelen tüm çabayı ortaya koyacağımızı ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.

ACİL SERVİS AMBULANSLAR TARANDI TBP'DEN GIK YOKTU

Terör örgütü yandaşları tarafından daha önce acil servise yönelik uzun namlulu saldırıları sırasında sesi soluğu çıkmayan Türk Tabipler Birliği'nin bu ilk skandal açıklaması değil. Terörist saldırıları genelde görmezden gelen, PKK'lı militanlara 'Terörist' diyemeyen, kan nakil araçlarının yakılmasını bile içine sindiren TBP KESK gibi boğazına kadar siyasetin içine batmış kuruluşlarla eylem birliği içinde olması dikkat çekici.
Son Güncelleme: 01.09.2015 14:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yılmz içerli 2015-09-02 16:49:46

Biz zaten gezide anlamıştık satılık kuruluşları .ee mamaları nereden geliyorsa sahipleri onladır.bari baştaki türk kelimesini kullanmasalar inandırıcılığı zaten kalmadı.