Türkiye Bağdat'a Başika için mesaj verdi; Çekeceğiz

Başika'daki Türk askeri üssü konusunda Irak'la yaşanan krizde, Ankara askerleri Musul'dan başka bir yere intikal sürecinin devam edeceğini duyurdu.

20 Aralık 2015 Pazar 02:04
Türkiye Bağdat'a Başika için mesaj verdi; Çekeceğiz






Türkiye Bağdat'a Başika için mesaj verdi; Çekeceğiz

Ankara ile Bağdat yönetimi arasında iplerin gerilmesine neden olan Başika eğitim tesislerindeki koruma gücüne ilişkin Ankara olumlu mesajlar vermeye devam ediyor. Türkiye Irak ile aralarındaki son dönemde yükselen Başika eğitim üssü koruma gücü konusunda intikal sürecini devam ettireceğini duyurdu. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında özellikle' Musul'dan intikal' sözcüğü Türk askeri koruma gücünün Kuzey Irak'taki anlaşma ile kurulan diğer üslere kaydırılacağı ima edildi.

ANKARA'NIN ÖNCELİĞİ DEAŞ TERÖRÜ

 Dışişleri Bakanlığı, Başika'da bulunan Türk askerlerine ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında, 'Türkiye, Irak tarafının hassasiyetini dikkate alarak ve DAEŞ'la mücadelenin gerektirdikleriyle uyumlu olacak şekilde, mevcut iletişim kopukluğunun kaynağını teşkil eden koruma kuvvetlerinin Musul vilayetinden intikali için başlayan süreci devam ettirecektir' denildi.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Irak'ın Musul iline bağlı Başika bölgesinde eğitim faaliyetlerinde bulunan kuvvetlerine ilişkin açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle: 'DAEŞ'a karşı küresel koalisyonun kararlı bir üyesi olarak Türkiye, DAEŞ terör örgütünü bertaraf etmeye ve ortadan kaldırmaya yönelik müşterek çabaların daha yakın eşgüdümünü sağlamak için Irak'la işbirliğini sürdürmeye hazırdır.
Türkiye Irak'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan desteğini teyid etmekte ve kuzey Irak'ta DAEŞ'e karşı mücadele eden Irak kuvvetleri için yürütülen eğitim faaliyetlerini desteklemek için yakın zamanda bölgeye intikal eden koruma güçleri konusunda Irak Hükümeti ile bir iletişimsizlik yaşandığını teslim etmektedir.
Türkiye, Irak tarafının hassasiyetini dikkate alarak ve DAEŞ'la mücadelenin gerektirdikleriyle uyumlu olacak şekilde, mevcut iletişim kopukluğunun kaynağını teşkil eden koruma kuvvetlerinin Musul vilayetinden intikali için başlayan süreci devam ettirecektir.
DAEŞ'e karşı mücadeleye askeri katkılarını Irak Hükümeti ile eşgüdümlemeyi sürdürecek olan Türkiye, 'DAEŞ'e Karşı Küresel Koalisyon' ile işbirliğini derinleştirme konusundaki kararlılığını bu vesileyle bir kere daha teyid etmektedir.'
Son Güncelleme: 20.12.2015 02:12
Anahtar Kelimeler:
Türk AskeriMusulBaşika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.