Türkiye şehitlerine ağlıyor: 11 şehit bugün dualarla uğurlanacak

Afrin operasyonunun 22. gününde 11 askerimiz şehit düştü. ATAK helikopterimizin kırıma uğradığı çatışmalar sırasında 50'den fazla terörist öldürüldü.

11 Şubat 2018 Pazar 01:07
Türkiye şehitlerine ağlıyor: 11 şehit bugün dualarla uğurlanacak






Türkiye şehitlerine ağlıyor: 11 şehit bugün dualarla uğurlanacak

Zeytin Dalı Harekatı'nın 22. gününde Türkiye güne şehit haberleriyle uyandı. İlk olarak Afrin'de devam eden operasyonlarda bugün, TSK'nın ATAK tipi bir helikopterinin düşmesi sonucu 2 asker şehit oldu. Ardından akşam saatlerinde TSK'dan yapılan ilk açıklamada 3 askerin şehit olduğu ve 5 askerin de yaralandığı duyuruldu.

TSK yaptığı ikinci açıklamada da 2 askerin şehit olduğu 4 askerin ise yaralandığı duyurdu. TSK'nın yaptığı üçüncü açıklamada da 4 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı açıklandı. Gelen acı haberlerin ardından şehit sayısı 11'e yükseldi.

ENES SARIASLAN'IN ACI HABERİ GİRESUN'A ULAŞTI


Afrin'de yürütülen ' Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerden Piyade Uzman Çavuş Enes Sarıaslan’ın (24) acı haberi, Gaziantep’te oturan ailesine verildi.

Gaziantep’in İstiklal Mahallesi’nde oturan bir fabrikada şoför olarak çalışan babası İmam ve annesi Hatice Sarıaslan’a verildi. Acı haberle yasa boğulan 2’si kız 4 çocukları bulunan Sarıaslan çifti Hatay’a giderken, evlerinin önüne taziye çadırı kuruldu. Acı haberi alan şehidin yakınları, Türk bayrakları asılan eve akın etti..

HALİS KOCA'NIN EVİNE BAYRAKLAR ASILDI

Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Uzman Çavuş Halis Koca’nın (28) ailesine acı haber ulaştı. Şehidin evine ve sokağına Türk bayrağı asıldı.

İmamoğlu İlçesi'nde şehidin evine ve sokağına Türk bayrağı asıldı. Askeri yetkililer, acı haberi şehidin ailesine iletirken yakınları fenalık geçirdi. Şehit Halis Koca'nın babası Hidayet ve annesi İmran Koca'nın rahatsızlıkları nedeniyle çok önceden yaşamını yitirdikleri öğrenildi. 2 kardeşi bulunan şehidin, oto tamircisi olan ağabeyi Halit Koca'ya 1 yıl önce ev aldığı kaydedildi.


ATAK PİLOTU YÜZBAŞI KAHRAMAN'IN EVİNDE YAS VAR


TSK'nın sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı sırasında, kırıma uğrayarak düşen ATAK helikopterinde şehit düşen Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Kahraman'ın başkentteki eşine acı haber verildi. Aynı helikopterde şehit düşen Üsteğmen Erdem Mut'un Kırıkkale'deki baba ocağında üzüntü yaşanıyor. Mut'un evine Türk bayrakları çekildi. Çalılöz Mahalllesi'ndeki evinde oğlunun şehadet haberini alan anne Ayşe ile baba Ali Mut'u, yakınları ve komşuları teskin etmeye çalıştı.Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına, sağlık görevlileri müdahale etti.


ANAMUR ŞEHİT HASAN KUŞ'U BEKLİYOR

Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş’un Mersin'in Anamur İlçesi'ndeki ailesine acı haber ulaştı. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı.


Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş’un Mersin'in Anamur İlçesi'ndeki ailesine acı haber ulaştı. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı.

Alime Kuş ile evli ve 1 çocuk babası olan şehidin annesi Ümmü ve babası Mehmet Kuş'u yakınları ve görevliler teselli etmeye çalıştı.

BURAK AKALIN'IN ACI HABERİ SAMSUN'U YASA BOĞDU

Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Uzman Çavuş Burak Akalın’ın Samsun’daki baba ocağında üzüntü yaşanıyor. Kadıköy Mahallesi Ulugazi TOKİ konutlarındaki evinde oğlunun şehadet haberini alan anne Aysel ile baba Ekrem Akalın’ı yakınları ve komşuları teskin etmeye çalıştı.

Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin babaevine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ile askerleri yetkililer, şehidin babaevine gelerek aileye taziyelerini iletti.

SAMSUN'UN İKİNCİ ŞEHİT HABERİ: HÜSEYİN ŞAHİN'İN ACI HABERİ AİLEYE ULAŞTI


Samsun’un Havza ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ve ’Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında, Afrin´de devam eden operasyonlarda görev alan evli Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin, şehit düştü. Şehidin ailesine acı haberi Havza ilçe protokolü tarafından verildi.

Şehidin babasının daha önce vefat ettiği öğrenilirken, annesi Behiye Şahin acı haberi alıp fenalık geçirdi. Şehidin eşinin ise Bitlis’in Tatvan ilçesinde olduğu öğrenildi. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Polis memurluğu görevini bırakıp göreve başladığı öğrenilen şehidin 2015’de göreve başladığı ve Bitlis’in Tatvan Komando Taburunda görevli iken Afrin’e gittiği öğrenildi.

KARTAL ŞEHİT KORAY KARACA'YI BEKLİYOR

Afrin'deki 'Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Koray Karaca'nın acı haberi, İstanbul'daki ailesine ulaştı. Akşam saatlerinde Kartal Esentepe Mahallesi'nde oturan 25 yaşındaki şehidin babası Ramazan Karaca'ya askeri yetkililer sağlık ekipleriyle birlikte acı haberi verdi. Bekar olan ve 3 yıldır görev yaptığı belirtilen şehidin haberini alanlar, evin önünde toplandı. Evine Türk bayrakları asılan şehidin yarın toprağa verilmesi bekleniyor.


HATAY ERZİN'E ŞEHİT ŞEHİT HABERİ GELDİ

Afrin'deki 'Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen 27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Oğuzcan Ekiz'in acı haberi, Hatay'ın Erzin ilçesindeki ailesine ulaştı. Akşam saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan şehidin babası Mehmet ve annesi Suna Ekiz'e, askeri yetkililer sağlık ekipleriyle birlikte acı haberi verdi.

ESKİŞEHİRLİ SERDAR EGE'NİN EVİNE BAYRAKLAR ASILDI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Serdar Ege’nin Eskişehir’deki baba ocağında yas var. Şehit Ege’nin 71 Evler Mahallesi Kırlangıç Sokak’taki babaevine gelen Eskişehir Vali Yardımcısı İsmail Soykan ve beraberindeki askeri yetkililer, şehadet haberini annesi Gülten Ege’ye iletti. Yaklaşık 20 yıl önce babasını kaybettiği belirtilen Piyade Uzman Çavuş Serdar Ege’nin eşi ve iki kızının Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulundukları öğrenildi. Şehadet haberinin ardından şehidin evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.


GİRESUN ÇAMOLUK ŞEHİT HAMZA KARACAOĞLU'NA AĞLIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu’nun Giresun’daki baba ocağına acı haber ulaştı. Karacaoğlu’nun Çamoluk ilçesi Kılıçtutan köyündeki babaevine giden Kaymakam Mustafa Demir ve askeri yetkililer, şehadet haberini baba Süleyman ve anne Muazzez Karacaoğlu’na iletti.

Şehit haberini alan yakınları taziye için eve geldi. Şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı. Kaymakam Demir ve askeri yetkililer, yine aynı ilçedeki Akyapı köyünde kendi ailesiyle yaşayan şehidin eşi Kıymet Karacaoğlu’na da şehadet haberini verdi. Şehidin bir buçuk yıllık evli olduğu ve geçen yıl göreve başladığı öğrenildi.


TEĞMEN ERDEM MUT KIRIKKALE'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de devam eden operasyonlar sırasında, ATAK tipi bir helikopterin kırıma uğraması sonucu şehit düşen üsteğmen Erdem Mut'un, Kırıkkale'deki baba ocağında üzüntü yaşanıyor. Çalılöz Mahalllesi'ndeki evinde oğlunun şehadet haberini alan anne Ayşe ile baba Ali Mut'u, yakınları ve komşuları teskin etmeye çalıştı.Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına, sağlık görevlileri müdahale etti.

Son Güncelleme: 10.02.2018 22:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
meryem ailesi 2018-02-11 07:11:30

şehitlerimizin mekanı cennet olsun vatanımızın başı sağ olsun.