Türkiye voleybol liglerinde 33 ülkeden 73 oyuncu görev yapıyor

06 Kasım 2012 Salı 17:31
Türkiye voleybol liglerinde 33 ülkeden 73 oyuncu görev yapıyor






ANKARA (CİHAN)- Avrupa'nın en güçlüleri arasında ilk sıralarda gösterilen Türkiye Voleybol Ligleri, birbirinden ünlü yıldız oyuncuları kendi bünyesine çekiyor. Türkiye Voleybol Ligleri'nde 4 kıtanın 33 değişik ülkesinden 73 voleybolcu yer alıyor. Takımlardaki transfer faaliyetleri devam ettiğinden bu sayının önümüzdeki dönemde artması bekleniyor.

Bayan takımları Ukraynalı oyunculara ağırlık veriyor. 7 Ukraynalı voleybolcu değişik kategorilerdeki takımlarda forma giyiyor. Bayan takımları ise 5 Sırp voleybolcu ile kontrat yaptı. Ayrıca 3 Hırvat, 3 Brezilyalı, 3 Polonyalı, 3 Rus, 2 ABD'li, 2 Kübalı, 2 İtalyan, 2 Bulgar, 2 Belaruslu oyuncu bulunuyor. Ayrıca birer tane de Slovak, Kazak, Koreli, Yunan, Alman, Japon, Arjantinli, Çek, Moldovalı ve Arnavut oyuncu lig heyecanına renk katıyor.

Erkek liglerinde Sırp oyuncular tercih ediliyor. Takımlar kadrolarına kattıkları 5 Sırp oyuncu ile başarı arıyor. ABD 3 oyuncu ile ikinci sırada. 2 Bulgar, 2 Belarus, 2 Kanadalı voleybolcu oynuyor. Birer adet olmak üzere Brezilya, Hollanda, İtalya, Kolombiya, Küba, İran, Makedonya, Mısır, Venezuela, Bosna Hersek, Karadağ, Polonya, Estonya, Kenya, Slovenyalı oyuncular da erkekler liginde takımlarına katkı sağlamaya çalışıyorlar.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.