Türkiye'nin sanayi bölgeleri Rusya'ya örnek oluyor

13 Temmuz 2011 Çarşamba 22:20
Türkiye'nin sanayi bölgeleri Rusya'ya örnek oluyor








Rusya sanayi bölgelerinin oluşturulması ve bölgelerde ekonomik faaliyetlerin geliştirilmesi çalışmalarında Türkiye'yi örnek alıyor. Rusya Sanayi Parkları Birliği, Türkiye'deki sanayi bölgelerindeki çalışmaları teknoloji, altyapı, hizmetler ve model olarak çok olumlu bulduklarını söyledi.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nde Ticaret Müşavirliği'nin organize ettiği toplantıda Rusya Sanayi Parkları Birliği üst düzey yetkilileri Türk işadamlarına kendi kurumlarını tanıttı. Toplantıda açılış konuşması yapan Ticaret Başmüşaviri Atilla Kızılarslan, iş dünyasında orta ve küçük ölçekli işletmelerin önemine değindi.

Kızılarslan, "Rusya'da siyasi irade artık orta ve küçük ölçekli işletmelerin geliştirilmesinden yana. Çünkü 1990'lı yıllarda iş dünyasında gelir dağılım adaletsizliği olumsuz sonuçlar doğurdu. Sektörün kalkınmasını engelledi. Orta ve küçük ölçekli işletmelerin az olması bununla irtibatlı. Bu da Rusya'da ekonomi dünyasında sıkıntılar oluşturdu. Bugün ise siyasi irade artık iş dünyasının canlanabilmesi için önemli kararlar alıyor ve beraberinde adımlar atıyor." dedi.

Rusya'da özel sanayi odaların oluşturulmasının önem arz ettiğine değinen Kızılarslan, "Rusya başka ülkelerin iş dünyası modelinden yararlanmak için çalışmalarını artırıyor. Bu bağlamda Rusya Sanayi Parkları Birliği, Türkiye'deki sanayi odaların çalışmalarını inceledi ve aynısının Rusya Federasyonu'nda inşa edilmesi için siz Türk işadamlarının da desteğini bekliyor." çağrısında bulundu.

Türkiye'nin önemli artıları olduğunu hatırlatan Ticaret Baş Müşaviri, "Bizim üç avantajımız var, öncelikle Türkiye'de sanayi odalarının altyapısı örnek olabilecek bir düzeyde. İkincisi bu özel bölgeleri yapabilecek inşaat şirketleri potansiyeline sahibiz. Üçüncüsü ise inşaat şirketlerimizin Rusya'da çok sayıda olması." tespitinde bulundu.

MAFYA İMAJI 90'LI YILLARDA KALDI

Sanayi Parkları Birliği Sanayi İnşaatı Komisyonu Başkanı Anton Klin, Rusya ile ilgili eskiden kalma olumsuz imaja üzüldüklerini belirterek, "Mafya ile ilgili olumsuzluklar artık 90'lı yıllarda kaldı. Rusya'da sanayi parkları sektörü gelişiyor, yeni şirketler kuruluyor. Biz kurum olarak yatırımcılar için en iyi koşulları sağlamaya çalışıyoruz. Hedefimiz ülkede daha profesyonel yönetimli sanayi bölgeleri inşa etmek. Bu bağlamda Türkiye'deki modeli, altyapı, işletme yönetimi ve çalışmaları inceledik. Sizlerle verimli çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz. Bizim Rusya'nın tüm bölgelerinde üyelerimiz faaliyet gösteriyor" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Türk işadamlarına seslenen Ticaret Baş Müşaviri: "Rusya'da muazzam projelere imza attınız. Burada ele alınan konuyu da değerlendirmek lazım. Rus meslektaş arkadaşlarımız hükümet kanalıyla kapımızı çaldı. Sizlerin avantajları uzun yıllardır Rusya'da inşaat alanında faaliyet göstermeniz." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.