Türkiye´nin sınır kapılarını yenileme modeli dünyaya örnek oldu

11 Aralık 2012 Salı 10:54
Türkiye´nin sınır kapılarını yenileme modeli dünyaya örnek oldu






EDİRNE (CİHAN)- Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Türkiye´nin sınır kapılarını modernize etme modelinin dünyada örnek gösterildiğini söyledi.

Sınır kapılarında incelemelerde bulunmak üzere Edirne´ye gelen Altunyaldız, Vali Hasan Duruer´i ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Müsteşar Altunyaldız, Kapıkule´nin doğunun batıya bağlandığı ana kapı olduğunu, burada yolcu ve eşya işlem hacminin son derece yüksek olduğunu kaydetti. Altunyaldız, Bu kapının hızlı ve etkin işlemesi, rekabetçi olması lazım. Bunun için yap-işlet-devret modeliyle kapılarımız yenilendi. dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile yaptıkları çalışmalar kapsamında sınır kapılarının 'Yap-İşlet-Devret' modeli ile yenilendiğini anlatan Altunyaldız, kamu-özel sektörün işbirliği ile yapılan yenileme modelinin, Birleşmiş Milletler Avrupa Konseyi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı tarafından dünyada örnek gösterildiğini belirtti.

Yapılan modernizasyonda kamu bütçesinden herhangi bir harcamanın yapılmadığını anlatan Müsteşar Altunyaldız, Hakikaten etkin hizmet verme anlayışını bir anlamda yakalamış oluyoruz. Önümüzdeki dönemde 4 gümrük kapımız ve bir iç gümrüğümüz olmak üzere 5 kapımızı daha yenilemiş olacağız. Özellikle şu an İstanbul´da hizmet verdiğimiz Halkalı Gümrük İdaresi'ni Çatalca´ya taşıyacağız. İnşallah aralık içerisinde temelini atmaya çalışıyoruz. Bunun yanında doğuda 4 tane kapımız Dilözü, Çıldır Aktaş, Esendere ve Kapıköy sınır kapılarımızı yenilemiş olacağız. Buna ikinci halka dediğimiz 8 kapımız daha var. Bunlar da tamamlanınca bütün kara gümrük kapılarımızı Yap-İşlet-Devret modeliyle yenilemiş olacağız. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.