Türkmen Lider'den, muhaliflere tarihi çağrı

08 Temmuz 2011 Cuma 23:17
Türkmen Lider'den, muhaliflere tarihi çağrı






Orta Asya'nın en huzurlu ülkelerinden biri olan Türkmenistan genel seçimleri hazırlanıyor. Tek partinin bulunduğu Türkmenistan'da Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, yurtdışındaki muhalefet temsilcilerini Şubat 2012'de yapılacak devlet başkanlığı seçimlerine katılmaya davet etti.
Berdimuhammedov, 6 aylık değerlendirmenin yapıldığı Bakanlar Kurulu toplantısındaki konuşmasında, iktidarda olduğu 4,5 yıl hakkında da  değerlendirmede bulundu. Başkanlık seçimlerine artık farkli bir bakış açısıyla 
yaklaştıklarını ifade eden Berdimuhamedov, yurtdışındaki muhalefet temsilcilerini Şubat 2012'de yapılacak devlet başkanlığı seçimlerine katılmaya davet etti.

İsteyen herkesin parti kurarak seçimlere katılabileceğini de belirten Berdimuhamedov, özellikle yurtdışındaki muhalefet temsilcilerine istedikleri takdirde seçim döneminde eşit şartların ve hukukun sağlanacağını vurguladı.
Konuşmasında çok partili sisteme de değinen Berdimuhamedov, devletin işleyiş sistemini tıkayacak, halk ile devletin arasına girecek çok partili sistemi desteklemeyeceklerini söyledi.
YASAL DÜZENLEMELER YAPTIK
Bu konuda daha önce yasal düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Berdimuhamedov, acele etmediklerini, siyasette rekabetin  olması için iki partili sistemin daha doğru olacağı düşüncesinde olduklarını kaydetti. Bu partilerin toplumun desteğini alması gerektiğini ifade eden Türkmen lider Berdimuhamedov, partilerin halkın refahını sağlamaya yönelik çalışmalar yapması gerektiğini belirtti.

Yeni dönemde yolsuzluk ve rüşvete karşı savaş başlattıklarını da dile getiren Berdimuhamedov, bir süre önce işlerini kolaylaştıracakları vaadiyle  işadamlarından  rüşvet alan bazı bankacıların yakalandığını, soruşturma tamamlandıktan sonra bu kişilerin mahkemesinin halka açık olarak yapılacağını kaydetti.
Türkmen lider Berdimuhamedov'un, toplantı sırasında, görevlerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle bir çok bakan ve valiyi de görevden aldığı bildirildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.