Türkücü Pınar Sağ'ın kovuşturması ertelendi

18 Ekim 2012 Perşembe 20:31
Türkücü Pınar Sağ'ın kovuşturması ertelendi






MALATYA (CİHAN)- Sanatçı Pınar Sağ ile Özlem Gerçek ve Ercan Duman'ın Tunceli'de bir konserde söyledikleri türkülerle, terör örgütü Maoist Komünist Parti (MKP)'nin propagandasını yaptıkları iddiasıyla yargılandığı davada, kovuşturmanın ertelenmesine karar verildi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar Pınar Sağ, Özlem Gerçek ve Ercan Duman katılmazken avukatları avukatlar Zeynel Öztürk, Ümit Sisligün ve Esengül Lüle hazır bulundu.
Duruşmada söz alan avukat Zeynel Öztürk, davaya konu olan Kırmızı Gül isimli türkünün klibini mahkeme heyetine sunarak, türkünün bu şekilde 3 yıldır televizyon ve radyolarda söylendiğini belirtti. Türkünün anonim hale geldiğini belirten Öztürk, suç unsuru bulunmadığını öne sürerek müvekkilinin beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, suç tarihinin 31 Aralık 2011'den öncesine ait olduğunu dikkate alarak, 6352 sayılı kanun çerçevesinde davanın ertelenmesine hükmetti. Sanıkların 3 yıl içinde, yeni bir suçtan hüküm giymeleri halinde ertelenen kovuşturmaya devam edilmesine karar verildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.