Üç yaşındaki İsveçli çocukların yarısı internet kullanıyor

18 Ekim 2012 Perşembe 13:51
Üç yaşındaki İsveçli çocukların yarısı internet kullanıyor






STOCKHOLM (CİHAN)- Üç yaşındaki İsveçli çocukalrının yarısının internet kullandığı ortaya çıktı. İsveç İnternet Altyapısı Vakfı'nın son yaptığı araştırmaya göre, üç yaşındaki minik İsveçlilerin yarısı ve 10 yaşındaki çocukların ise üçte ikisi internette sörf yapıyor.

Kız çocukların, erkek çocuklara göre daha aktif olduğu belirtilen araştırmada, minik yaştaki çocukların genellikle ebeveynleriyle birlikte internet üzerinden oyun oynadıkları ya da video izledikleri kaydedildi.

İsveç resmi haber ajansı TT'ye konuşan proje yöneticisi Janne Elvelid, İnternetin çocuklar tarafından kullanılmakta olduğunu yıllardır gözlemliyor ve bunun bir yerde duracağını düşünüyorduk ancak şimdi görüyoruz ki internet, artık üç yaşındaki minikler için de bir eğlence aracı. dedi.

Araştırma ayrıca, İsveçlilerin yarısının cep telefonları üzerinden ve beşte birisinin de tablet bilgisayarları aracılığıyla internette sörf yaptıklarını ortaya koydu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.