Ülkücüler Alman Konsolosluğu önünde kös vurdu

Alman Federal Parlamentosu'nun Ermeni iddialarını kabul etmesinin ardından ülkücüler bu ülkenin İstanbul konsolosluğu önünde eylem yaptı.

02 Haziran 2016 Perşembe 23:39
Ülkücüler Alman Konsolosluğu önünde kös vurdu






Ülkücüler Alman Konsolosluğu önünde kös vurdu


İstanbul Gümüşsuyu'nda bulunan Almanya Başkonsolosluğu önünde toplanan İstanbul Ülkü Ocakları üyeleri, Almanya Federal Meclisi'nde 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına ilişkin karar tasarısının onaylanmasını mehter takımı eşliğinde protesto etti.

İstanbul Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık 200 kişilik grup saat 19.30 sıralarında Gümüşsuyu Caddesi girişinde toplandı. Ellerinde dövizler, Türk ve Azerbaycan bayrakları bulunan grup, mehter takımı eşliğinde sloganlar atarak yürümeye başladı. Alman Başkonsolosluğu önüne kadar gelen gruptan birkaç kişi ile polisler arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı.

Ardından, Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, “Çanakkale'de ölmek üzere olan düşmanına su verdiği için Alman Generali tarafından suçlanan Türk askeri, Türk milleti mi doğru söylemektedir; yoksa Yahudi olduğu için kucağındaki bebeğiyle beraber kadını haince katleden Almanlar mı doğru söylemektedir Tarihimizi iyi bir şekilde araştırsınlar, tarihimizde şeref ve kahramanlıklar bulacaklardır. Utanacak bir geçmişimiz ve insanlığa mahcup olacak hiçbir eylemimiz olmamıştır. Ve bundan sonra da olmayacaktır. Ermeni Diasporasının yalan ve iftiralarına ortak olan Almanya'ya sert bir şekilde gereken yapılmalıdır. Türk milletini töhmet altında bırakmak Almanya'nın haddine değildir. Bu karar tamamen siyasi bir karardır denildi.

Geniş güvenlik önlemi alan polis, eylem öncesi ve sonrası yaklaşık 2 saat boyunca Gümüşsuyu Caddesi'ni çift taraflı olarak trafiğe kapattı.

Açıklamanın ardından bir süre daha mehter marşları söylenmesinden sonra grup olaysız şekilde dağıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.