Ulus bilincimiz Gelibolu ile doğdu

13 Temmuz 2011 Çarşamba 10:10
Ulus bilincimiz Gelibolu ile doğdu






Avustralya'da eski Genelkurmay Başkanı Angus Houston, Birinci Dünya Savaşı'nın yüzüncü yılı etkinlikleri danışma kurulu başkanı görevine getirildi.

Avustralya Federal hükümet, 2015 yılında Gelibolu'da yapılacak 100. yıldönümü anma törenlerini en iyi bir şekilde karşılamak amacıyla çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor.

100. yıl anma törenleri sadece Gelibolu ile sınırlı kalmayarak, aynı zamanda Birinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avustralya ordusunun bulunduğu bütün ülkelerde bir dizi etkinlikler ve programlar gerçekleştirilecek.

Komite Başkanlığına getirilen emekli General Houston, yüzüncü yıl anma törenleri için yapılacak planlamaları, büyük bir gururla yürüteceğini söyledi.Houston Ulus bilincimiz Gelibolu ve Batı Avrupa'daki savaşlardan sonra doğdu.

Benim işim de bütün toplumun ve toplumun diğer ileri gelenlerinin ilgisini bu konuya çekmek olacaktır. dedi. Houston, Avustralya ulusal tarihi ile ilgili bu dönemi en iyi şekilde vurgulayan en güzel fikirleri bir araya getirmek istediğini söyledi.100. yıl anma törenleri, Avustralya ve denizaşırı ülkelerde 2014 yılından itibaren başlayıp 2018 yılına kadar devam edecek.

Genelkurmay Başkanı Angus Houston, altı yıldan beri yürüttüğü bu görevde emekli olarak, askeri kariyerine en üst konumda son noktayı koydu. Yeni işi ise Ağustos ayında başlayacak.

CİHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.