Ünlü modacıdan polisin Meclis üniformasına kırık not

20 Aralık 2011 Salı 16:33
Ünlü modacıdan polisin Meclis üniformasına kırık not








Ünlü modacı Faruk Saraç, polisin meclis üniformasının acele verilmiş bir karar sonucu ortaya çıktığını söyledi.  Kıyafetlerin çabuk hazırlandığını ifade eden Saraç, "Kıyafetler vücut ölçülerine göre değil, sadece bedenlere göre verilmiş. Polis teşkilatımızdan bahsediyoruz. Çok ince eleyip, acele karar vermeden yapılması gerekirdi." dedi. 

       Meclisin kolluk hizmetlerini yürüten Muhafız ve Tören Taburu Komutanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı İdari Teşkilatı Kanunu gereği, görevlerini polise devretti. Kanunun yürürlüğe girdiği günden itibaren askerlerin boşalttığı nöbet yerlerinde polisler görev aldı. 

       Polisin meclis üniformasını Cihan Haber Ajansı (Cihan) için değerlendiren Saraç, polisin mecliste giydiği kıyafetin acele bir karar sonucu ortaya çıktığı yorumunu yaptı. Meclisteki polis kıyafetlerinin çabuk hazırlandığına dikkat çeken Saraç, polis teşkilatının giymiş olduğu kıyafetlerin çok hoş ve kullanışlı olmadığını ifade etti. "Hiçbir polisin de kıyafetini beğendiğini zannetmiyorum." diyen Saraç, "Hiçbir beklendi olmadan konuyla ilgili çalışmalar yapıyorum. Benim 2006 yılında yapmış olduğum milenyum polis koleksiyonu çok güzel kıyafetler var. Koleksiyon 600 parçadan oluşuyor. Polis teşkilatına estetik duygusuzunun verilmesi gerekiyor. Bütün kurumlara baktığımız zaman kıyafet ön planda gelir. Polisin şuan mecliste giydiği kıyafetin acele gelinmiş ve verilmiş bir karar olduğunu düşünüyorum."  diye konuştu. 

        Meclis'teki kıyafetlerin çok daha şık olması gerektiğini kaydeden Saraç, kıyafetlerin polislerin vücuduna göre hazırlanmadığına dikkat çekti.  Üniformaların sadece bedenlere göre verilmiş verildiğini aktaran Faruk Saraç, "Yani hiçbir şeyi yok. Baretlerinde bile şimdi baktığımızda bir ay yıldızı, kırmızı beyazı kullanmanız gerekir. Eğer lacivertin dışına çıkılmıyorsa içerisine çok güzel bir işleme metal düğmeleriyle beraber, anormal şık olmalı. Hem yazlığı hem de kışlığı. Bunu da sunum olarak göstermeli. Pantolonundan, tişörtünden, baretinden, eldivenine kadar bir bütün olmalı." ifadesini kullandı. 

        Polis keplerinin kendi tasarımı olduğuna değinen Saraç, eskiden polis yazısının bile olmadığını, sadece arkadan bir yazıyla görüldüğünü ifade etti. Çok ciddi çalışmalar yaptığına kaydeden Saraç, "Polis teşkilatımızdan bahsediyoruz. Çok ince eleyip, hiç buna acele karar vermeden yapılması gerekirdi. Ben milenyum polis kıyafetlerini tasarladığımda Belçika'dan beni aradılar. Belçika polis kıyafetlerini hazırlamamı istediler. Avrupa'daki polisleri şık görüyoruz. Bizde neden olmasın." şeklinde konuştu.  

         Kurumların çok fazla yenilendiğini söyleyen Saraç sözlerini şöyle tamamladı: "Bundan sonra değişecekse polis teşkilatını kıyafetleri rahatlık, kullanım, sadelik ve şıklık ön planda tutulmalı. Meclisteki polis kıyafetleri gerçekten çok şık olmalı. Meclis'te milletvekili o şıklıkla karşılanmalı. Bir ayrıcalıklılık olması gerekiyor."



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.