Uşak'ta okullar tatil; Yılın ilk karı yağdı okullar tatil

Uşak Valiliği, kar yağışının ardından il genelinde ilk ve orta dereceli tüm okulların bugün tatil edildiğini duyurdu. Tatil kararından hamile kadınlar ve engelli kamu çalışanları da faydalanacak.

04 Ocak 2016 Pazartesi 08:53
Uşak'ta okullar tatil; Yılın ilk karı yağdı okullar tatil






Uşak'ta okullar tatil; Yılın ilk karı yağdı okullar tatil

Uşak'ta, yılın ilk kar yağışı görülürken valilik il genelinde ve ilk ve orta dereceli okulları bugün tatil etti, kamu kuruluşlarında çalışan hamile ve engelliler de idari izinli sayıldı.

Uşak'ta dün gece başlayan ve giderek etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle Uşak İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Uşak Belediyesi ekipleri sabah saatlerinde karla mücadele çalışması başlattı. Kar yağışında kar kalınlığı kent merkezinde 5, yüksek kesimlerde 20 santimetreye ulaştı.

KAPANAN YOLLAR İÇİN EKİPLER HAZIR
Karayolları 25'inci Şube Şefliği'ne bağlı ekipler 9 bıçaklı kamyon ve 7 greyder ile zaman zaman ulaşıma kapanan Uşak-İzmir ve Uşak, Ankara karayollarında kar kürüme çalışmaları yaparken Uşak İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı 15 ekip de kapanan köy yollarında çalışmaya başladı. Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri de cadde ve sokaklarda 10 ekip, 3 greyder, 5 kamyon, 2 kepçe, 3 tuzlama aracı ve 1 yükleyici, Temizlik İşleri Müdürlüğü de 250 personel, 5 traktör, 2 damperli kamyon ve 1 kepçe ile şehir merkezinde temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
OKULLAR TATİL
Uşak Valisi Ahmet Okur, bugün saat 06.00'da Twitter hesabında, "Yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz merkez ve ilçelerinde eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir" açıklamasını yaptı. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının devam edeceğini belirtirken, trafik ekipleri karayollarında sürücüleri zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıyor.


Son Güncelleme: 04.01.2016 08:58
Anahtar Kelimeler:
Uşakta Okullar Tatil
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.