Usta oyuncu Günaydın için hüzünlü tören

17 Ekim 2012 Çarşamba 16:34
Usta oyuncu Günaydın için hüzünlü tören






İSTANBUL (CİHAN)- Pazartesi günü yaşamını yitiren ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu 79 yaşındaki Erol Günaydın için Ses Sineması'nda tören düzenlendi. Duygulu anların yaşandığı törene tiyatro ve sinema camiasından pek çok ünlü isim katıldı.

Usta oyuncu Erol Günaydın, bir süredir tedavi gördüğü Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nde kalp yetmezliği sebebiyle 15 Ekim Pazartesi günü hayatını kaybetmişti. Sanatçı için saat 13.30'da Ses Tiyatrosu'nda bir tören düzenlendi. Sahneye getirilen Günaydın'ın tabutuna tuttuğu takımı Galatasaray bayrağı ve baş ucuna da her zaman kullandığı şapka koyuldu. Törene Erol Günaydın'ın kızları ve torununun yanı sıra sanat camiasından pek çok ünlü isim katıldı. Törende duygu dolu anlar yaşandı. Katılanlara arasında Haldun Dormen, Tuncer Kurtiz, Ali Poyrazoğlu, Demet Akbağ, Rasim Öztekin, Erkan Can, Erdal Özyağcılar, Ferhan Şensoy, Salih Kalyon gibi isimler göze çarptı.

Taziyeleri kabul eden Erol Günaydın'ın 3 kızından biri olan Günfer Günaydın, Babam en son röportajında 'Ses Tiyatro'sunda Ferhan Şensoy ile bir oyun düşünüyorum. Şak diye onu oynayacağım.' demişti. Ve şimdi son oyununu burada oynuyor. Burayı çok seviyordu. dedi.

'GÜLE GÜLE EROL GÜNAYDIN'

Ağlamaklı gözlerle konuşan Tuncer Kurtiz ise, Erol Günaydın'ın sahne tozunu yutan önemli sanatçılardan biri olduğunu söyledi. Günaydın'ın bundan sonra hayal perdesinde görüneceğini aktaran Kurtiz, Sevgili Erol'la harikulade bir macera yaşadım. Dehasına inandım. Yapabileceklerinin çok azını yaptı. Hem sahnemizde hem sinemamızda yaşayacaktır. Hayatı hayal perdesinde devam edecektir. Saygı ve sevgiyle uğurluyoruz. Bu sahne Erol'un sahnesiydi. Güle güle Erol Günaydın seni hiçbir zaman unutmayacağız. diye konuştu.

Erol Günaydın'ın kendisinin ilk aktörü olduğunu aktaran Haldun Dormen de, Dormen Tiyatrosu bir yerlere geldiyse Erol Günyadın'ın bunda çok büyük payı vardır. Yıllarca birlikte çalıştık. ifadelerini kullandı.

1986 yılından itibaren Erol Günaydın ile birlikte birçok oyunda oynağını belirten Sanatçı Rasim Öztekin ise, Beraber meddahlık da yaptık. Son meddahımızdı. Büyük bir ustayı kaybettik. Ben bir babamı, ağabeyimi, arkadaşımı en önemlisi bir konservatuvarımı kaybettim. şeklinde konuştu.

Erol Günaydın'ın yaşadığı sırada yeterince ilgi görmediğini belirten Sanatçı Salih Kalyon da, Yaşadığı esnada ıhlamur çiçeğini çok görenler, öldükten sonra boyunca çelenk gönderirler. ifadesini kullandı.

FERHAN ŞENSOY TABUTU ÖPTÜ, BÜYÜK USTAYA TEŞEKKÜR ETTİ

Bu arada, yaşadığı üzüntü sebebiyle konuşmakta zorluk çeken Ferhan Şensoy, yaptığı konuşmanın ardından Günaydın'ın tabutunu öptü ve büyük ustaya teşekkür etti. Gözyaşlarına hakim olamayan Sanatçı Derya Baykal ile Demet Akbağ da, büyük ustanın tiyatroya büyük emekleri geçtiğini söyledi..

Sanatçının naaşı, Teşvikiye Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

EROL GÜNAYDIN KİMDİR?

Meddahlık geleneğinin son temsilcilerinden hem meddah, hem tiyatro sanatçısı olan Erol Günaydın; 1933 yılında Trabzon Akçaabat'ta doğdu. Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra ilk defa 'Sinekli Bakkal' filminde Kız Tevfik tipiyle 'zenne'liği denedi. 1955'te Haldun Dormen Cep Tiyatrosunda 'Papaz Kaçtı' adlı oyun ile profesyonel aktörlük hayatına başladı. 1960'da ilk sinema filminde oynayan Erol Günaydın, elli yıllık süre içinde çok sayıda filmin ve tiyatro oyununun yanı sıra TRT'de yayınlanan Çiçek Taksi isimli dizide de oynadı. Mimikleriyle cümleler kuran Erol Günaydın üç kızı bulunuyordu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.