Uzaktan kumandalı katiller: Kiralık araçla saldırmışlar

Vezneciler'de bombalı saldırı sonrası yürütülen çalışmalarda gözaltına alınan 4 kişinin sorgusu sürüyor. Teröristler saldırıyı kiralık araçla gerçekleştirmiş..

07 Haziran 2016 Salı 20:03
Uzaktan kumandalı katiller: Kiralık araçla saldırmışlar






Uzaktan kumandalı katiller: Kiralık araçla saldırmışlar

İstanbul'u kana bulayan bombalı saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. Saldırının ardından polisin yürüttüğü çalışmalar sırasında gözaltına alınan 4 kişinin sorgusu sürüyor.

Vezneciler'de gerçekleştirilen terörist saldırıda kullanılan aracın kiralanarak elde edildiği belirlendi. Terör örgütü PKK'nın yöntemlerini kullanan uzaktan kumandalı katillerin yakalanması için polisin şüpheli gördüğü çok sayıda yerde arama yaptığı öğrenildi.


UZAKTAN KUMANDALI KATLİAM

Polis aracısının geçişi için Veznecilerde yol kenarına park edilen aracın uzaktan kumandayla patlatıldığı ortaya çıktı.

Vezneciler'de düzenlenen terör saldırısına ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan soruşturma, bu büro savcılarından Hasan Yılmaz tarafından yürütülecek.

OLAY YERİNDE DELİL TOPLANDI

Saldırının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, başsavcıvekilleri İrfan Fidan ve Önder Yaman ile 4 cumhuriyet savcısı, olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Soruşturma kapsamında yapılan ilk incelemelerde, bombalı saldırıda kullanılan aracın kiralık olduğu belirlenirken, kiralandığı yerin tespit edildiği, buna ilişkin işlemlerin sürdüğü bildirildi.

Ayrıca, Şehzadebaşı Caddesi'ne park edilen bomba yüklü aracın uzaktan kumandayla patlatıldığı üzerinde durulduğu ve bombanın etkisinin arttırılması için demir bilyeler kullanıldığı bilgisine ulaşıldığı da ifade edildi.

Savcılık, olay yerinde bulunan MOBESE kameralarını incelemeye alırken, aracı olay yerine getirip park eden kişi veya kişilere ulaşılmaya çalışılıyor.

Bu arada, soruşturma dosyasının, olay yerine giden savcılar arasında bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan Hasan Yılmaz'a verildiği öğrenildi.




 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.