Uzman çavuş cinayetine müebbet hapis: Uzmanı kömür kazanına atmışlar

Süleyman Seyhan, Nedim Akyön, Mehmet Emin Aslan, Seyhan Doğan, Davut Altınkaynak, Abdurrahman Olcay ve Abdurrahman Coşkun adlı Uzman çavuşların öldürülmesiyle ilgili açılan davada 4 komutan hakkında müebbet istendi

24 Aralık 2014 Çarşamba 19:17
Uzman çavuş cinayetine müebbet hapis: Uzmanı kömür kazanına atmışlar






Uzman çavuş cinayetine müebbet hapis: Uzmanı kömür kazanına atmışlar

1995'te Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde biri uzman çavuş  Süleyman Seyhan, Nedim Akyön, Mehmet Emin Aslan, Seyhan Doğan, Davut Altınkaynak, Abdurrahman Olcay ve Abdurrahman Coşkun'un öldürülmesiyle ilgili olarak, 4 komutan hakkında müebbet istendi.

Dargeçit'te 1995 yılında beri 8 uzman çavuşun öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianameye göre, 8 uzman çavuşun korkunç şekilde ölümüne neden olan Dargeçit Jandarma Komutanı'nın da aralarında bulunduğu 4 komutana "Taammüden öldürme" suçundan 3 ila 8'er kez müebbet hapsi istendi. Çavuşlardan birinin kömür kazanında yakılarak öldürüldüğü iddia ediliyor.
Mağdur yakınları, gizli tanık, o dönem karakolda görev yapan asker ve korucuların ifadelerinin yer aldığı iddianamede, şüpheli sıfatıyla yargılanan dönemin Mardin Jandarma Komando Tabur Komutanı Hurşit İmren, Dargeçit Jandarma Komutanı Mehmet Tire, Jandarma Karakol Komutanı Mahmut Yılmaz, Karakol Komutan Yardımcısı Haydar Topçam ve uzman çavuş Kerim Şahin'in, "Taammüden öldürme" suçundan 3 ila 8'er kez müebbet hapsi istendi.

UZMAN ÇAVUŞU KÖMÜR KAZANINA ATTILAR

İddianamede, maktuller Süleyman Seyhan, Nedim Akyön, Mehmet Emin Aslan, Seyhan Doğan, Davut Altınkaynak, Abdurrahman Olcay ve Abdurrahman Coşkun'un çeşitli tarihlerde PKK'ya yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alındığı ve öldürüldüğü, yaşananlardan kimsenin haberinin olmaması ve durumu üst makamlara bildirmesin diye uzman çavuş Bilal Batırır'ın da karakolun kömür kazanına atılarak yakıldığı iddia edildi.

Şüpheli İmren'in, azmettirmek suçundan 6 kez, Coşkun ve Batırır'ın öldürülmesinde ise asli fail olarak yer aldığı gerekçesiyle 2 kez müebbet hapisle yargılanması istendi.

Şüpheli Tire hakkında, azmettirmek suçundan 5 kez, Batırır, Coşkun ve Aslan'ın öldürülmesinde de asli fail olarak 3 kez olmak üzere 8 kez müebbet hapis cezası talep edildi.

İddianamede, diğer şüphelilerden Yılmaz ve Şahin için 6 kez, Topçam için de 3 kez, müebbet hapis cezası istendi.
Son Güncelleme: 24.12.2014 19:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.