Vali Yardımcısı Aydın: İsrail'den kotluk krizi rövanşı alınmış gözüküyor

20 Aralık 2011 Salı 14:09
Vali Yardımcısı Aydın: İsrail'den kotluk krizi rövanşı alınmış gözüküyor






İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, İsrailli yetkililerin alçakta oturduğunu gösteren fotoğrafın, iki yıl önce yaşanan krizin rövanşı alınmış gibi gösterdiğini söyledi. İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Moshe Kamhi, beraberinde Vizelerden sorumlu Konsolos Yardımcısı Anat Evyatar ve Güvenlik Müdürü Ronen Eylam ile geçtiğimiz Çarşamba Ahmet Aydın'ı makamında ziyaret etti. Yardımcılarını tanıştırmak için gelen Moshe Kamhi ile Aydın'ın görüşmesi yaklaşık 40 dakika sürdü. Bu esnada valilik görevlisi de internet sitesinde yayınlamak üzere fotoğraf çekti. Çekilen fotoğraf; Ocak 2010'da İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon'un Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'u çağırıp alçak bir koltuğa oturtmasını gösteren fotoğrafın tersi bir görüntü ortaya çıkardı. Aydın, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon'un iki yıl önce büyükelçimize yaptığını sindirmenin mümkün olmadığını belirterek, Büyükelçimizi alçak koltuk oturtması çok büyük terbiyesizlik, nezaketlisizlikti. Biz tam tersi. Çağırma yok, kendi talepleriyle geldi. Nezaket çerçevesinde görüştük. Kaderin bir cilvesi midir nedir işte iki sene sonra olay kendi büyükelçilerine oldu. dedi. 

EDEN BULUR 
'Eden bulur' sözünü hatırlatan Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, Etme bulma dünyası. Dışişleri bakan yardımcısının yaptığı olaya kendi büyükelçileri de maruz kaldı. Kuranı Kerim de 'Kötü niyetli insanlar plan kurarken Allah da plan kurar. Onlar boşuna uğraşmasın. Her zaman Allah'ın planı en üstündür. İsraillin yaptığını hepimiz biliyoruz ifadesini kullandı. Aydın, fotoğrafa bakıldığında ayarlama yapılmış, rövanş alınmış gibi bir izlenim verdiğini ancak özel bir kasıtları olmadığını anlattı. Aydın, İsrail hükümeti ne kadar kötü davranırsa aynısının kendilerini bulduğunu belirterek, İsrailliler, Musevi vatandaşları dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntı yaşamamak için hükümetlerinden daha dikkatli davranmasını talep etsin. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.