Vali Yazıcı: İhtiyacı olmayan insanlara yardım yapmak vebaldir

14 Aralık 2012 Cuma 17:09
Vali Yazıcı: İhtiyacı olmayan insanlara yardım yapmak vebaldir






YOZGAT (CİHAN)- Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, yardımın en makbul olanının gerçek ihtiyacı olan insanlara yapılması olduğunu, ihtiyacı olmayan insanlara yapılan yardımın ise büyük vebal olduğunu söyledi.

Yozgat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti, ihtiyaç sahibi vatandaşların durumlarını görüşmek ve talepleri değerlendirmek üzere Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında bir araya geldi. Vakfın salonunda düzenlenen toplantıya Vali Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Yavuz Güner ve Vakıf Mütevelli Heyeti üyeleri katıldı. Toplantıda 77 adet müracaat dosyası görüşülerek karara bağlandı.

Vali Abdulkadir Yazıcı, ilde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´nın imkanlarından yararlanan vatandaşların sayısına bakıldığında Türkiye ortalamasında olduğunu belirterek, şunları söyledi: Müracaatları çok detaylı bir şekilde araştırdıktan sonra gerçek ihtiyaç sahibi insanları tespit etmeli ve yardımları da buna göre yapmalıyız. Bu tespitleri yaparken, mahalle muhtarlarımız ile incelemecilerimize büyük işler düşmektedir. Gerçek ihtiyaç sahibi insanlarımıza yardımı ulaştıramadığımızda nasıl ki vebal altına giriyorsak, ihtiyacı olmayan insanlara yapılan yardımlar da bizleri vebal altında bırakacaktır. Bu yüzden talepleri değerlendirirken duygusallığı bir kenara bırakarak doğru ve isabetli kararlar almalıyız. Bu yardımları yaparken vatandaşımızın rencide olmaması ve onurlarının kırılmaması konusunda çok hassas davranmalıyız.

Alışılagelmiş çalışma yöntemlerini terk ederek yeni sistemlerle vatandaşlara daha faydalı olunması gerektiğini vurgulayan Vali Yazıcı, Değişen ve gelişen teknolojiye bizler de ayak uydurmak zorundayız. Eski metotlarla yapılan çalışmalarda eksik ya da gözden kaçırdığımız noktalar olabilir. Bunun için bizler de kullandığımız imkanlardan faydalanarak vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edebiliriz. Vakfımız kömür yardımlarını kış gelmeden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyor. Çünkü kış gelip vatandaş üşüdükten sonra yapılan yardımın amacına ulaşmış olacağına inanmıyoruz. Bu yardımların dağıtılmasında hassas davranan ve yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması için yoğun çaba harcayan vakıf mütevelli heyetlerimize teşekkür ediyorum. dedi.

HAMİ-YET PROJESİ YOZGAT´TA DA UYGULANACAK

Vali Yazıcı, İstanbul´da uygulanan ve örnek proje olarak kabul Hami-Yet Projesi'nin Yozgat´ta uygulanması için çalışmalara başlandığını kaydetti. Vali Yazıcı, Proje ilk etapta merkez ilçede uygulanacak ve daha sonra büyük ilçelerimizden başlamak suretiyle il geneline yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Valiliğimiz içerisinde Hami-Yet Bürosunu kurarak burada şimdilik bir personeli görevlendirdik. Devletin organize edici öncülüğü ve güven verici rolü, sivil toplum kuruluşlarının teknik desteği, gönüllü kişi ve kuruluşlarla işbirliği yolu ile başta babasını kaybetmiş çocuklara ve annelerine olmak üzere diğer tüm dezavantajlı grup ve kesimlere yönelik nitelikli toplum temelli eğitim, psikososyal ve kültürel destek modeli geliştirmek ve kurumsallaştırmak amaçlı bu projeye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetimizin de sahip çıkarak gerekli desteği vereceğine eminim. Çünkü bu proje aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yükünü de azaltacaktır. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.