Vali Yurdakul, Ticaret Meslek Lisesi'ni ziyaret etti

11 Aralık 2012 Salı 13:52
Vali Yurdakul, Ticaret Meslek Lisesi'ni ziyaret etti






BİTLİS (CİHAN)- Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Bitlis Merkez Ticaret Meslek Lisesi'nde incelemelerde bulundu. Vali Yurdakul, öğrencilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Vali Yurdakul, öğrencilerin sorunlarını dinledikten sonra çözüm arayışları için öğretmenler odasında İl Milli Eğitim Müdürü ile birlikte öğretmen ve idarecileri ile bir toplantı yaptı.

Öğretmenlerle tek tek tanışan Vali Yurdakul, öğrencilerin daha iyi bir eğitim alabilmeleri için öğretmenlerden 'Eğitimi İyileştirici ve Geliştirici' proje hazırlamalarını istedi. Vali Yurdakul, sözlerini şöyle sürdürdü: Her insanın, her bölgenin farklı özellikleri vardır. Doğal olarak ihtiyaçları da farklıdır. Özellikle meslek liselerinin hayata hazırlayıcı eğitim vermesi ile farkındalığını sergilemektedir. Okul yönetimi ve öğretmenlerinin üzerine düşen görev ve sorumluluklar ise; Çocukların kötü alışkanlıklarının tespit edilmesi ve çevreye duyarlı, sağlıklı nesil olarak yetişmelerini sağlamaktır. dedi.

Vali Yurdakul, okul ve halk kütüphanelerinde milli değerleri yansıtan kitapların yer almasını istedi. Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ise okulun bu yıl ki LYS sınavındaki hedefinin 300 puan olacağını açıkladı. Ayrıca geçen yıl ki, hedef olan 290 puanındaki başarıdan dolayı tebrik etti.

Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Yaşar Alabalık, Bitlis´te 6 yıl önce eğitim öğretim hayatı daha verimsizdi. Bunun nedeni de ilköğretim eğitiminin verimsiz geçmesiydi. Son yıllarda ilk ve orta öğretimlerde eğitim kalitesinin artması lise düzeyi eğitimlerinin de kaliteli olmasını sağladı. Bunun en büyük etkeni yerli öğretmenlerin uzun yıllar Bitlis´te kalmasıdır. diye konuştu.

Öğretmenler ise Vali Yurdakul´dan öğrencilerinin sportif faaliyetlerde kullanması için okullarına halı saha istedi. Ayrıca il genelinde çok sayıda yurt olduğunu belirten öğretmenler, okulda verilen eğitim yanı sıra yurttaki belletmenlerinde öğrencileri eğitim öğretim açısından etkilediklerini ve onlarında eğitim alanında kendileri geliştirmeleri ve belletmenlerin rehabilite edilmesi gerektiğini belirtti.

Daha Sonra Vali Yurdakul sınıfları gezerek öğrencilerle gelecek hakkında söyleşi yaptıktan sonra okuldan ayrıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.