Van'da skandal görüntüler için önemli açıklama

Van Valiliği Kobani bahane edilerek gerçekleşen olayda polisin tavrıyla ilgili olarak bugün önemli bir açıklama yaptı.

12 Kasım 2014 Çarşamba 14:01
Van'da skandal görüntüler için önemli açıklama






Van'da skandal görüntüler için önemli açıklama

Kobani gerekçesiyle ortalığı savaş alanına çeviren PKK'lı vandallarla mücadele ederken bazı polis ekiplerinin aşırı uygulamaları hakında açılan soruşturma sürüyor. Van Valiliği Kobani bahane edilerek gerçekleşen olayda polisin tavrıyla ilgili olarak bugün önemli bir açıklama yaptı.

Van 6-7 Ekim'de Kobani eylemleri sırasında çıkan olaylarla ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında park etmiş araçları, panzer yardımıyla alevlerin içine sürüklediği öne sürülen 1'i komiser yardımcısı 2 polis, açığa alındı. Van Valisi Aydın Nezih Doğan, konuyla ilgili müfettiş talep ettiklerini, 10 Kasım'da ise 2 polisin görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

ŞORUŞTURMA BAŞLATILDI

Vali Doğan şöyle konuştu:"7 Ekim 2014'te ilimiz ve bölgemizde yayın biçimde şiddet eylemleri oldu. Bu eylemler sırasında arkadaşlarımız çalışma yapıyordu. Çalışmalar esnasında bir görüntü elimize geçti. Bu görüntüyü inceledik ve soruşturma başlattık. Bu görüntü içerisinde rol alan bir komiser yardımcısı ile bir polisi 10 Kasım tarihinde görevden uzaklaştırdık. Bizim soruşturmamız sürüyor. Ayrıca müfettiş istedik. Müfettişlerin raporuna göre de hareket edilecek."

SKANDAL GÖRÜNTÜLER İNCELENİYOR


HDP’nin tetiklediği 6-7 Ekim olayları sırasında çatışmaları kızıştıran polis ekiplerinin görüntüleri kameralara yansımıştı. Van’da bir panzerin, iki aracı sürükleyerek yanan bir otomobile ittiği belirlendi.
Kobani'yi bahane ederek sokakları yakıp yıkan vandallara karşı müdahalelerde bazı güvenlik güçlerinin sergilediği tutum "bile bile kundaklama" olarak kameralara yansıdı.

ÇOK SAYIDA ŞİKAYET GELDİ


Emniyetteki paralel yapıya yönelik soruşturmalar kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine atanan bazı emniyet görevlilerinin vatandaşa yönelik tahrik amaçlı aşırı güvenlikçi politikalar uyguladığı belirlendi. Düğün, nişan, cenaze gibi törenlerde aşırı güvenlik önlemleri ve güvenlik gerekçesiyle süre kısıtlamaları yapan bu emniyetçiler hakkında yoğun şikayetler geldiği belirtildi. İçişleri Bakanlığı, vatandaşlardan gelen bu tip şikayetlerle ilgili olarak da inceleme başlattı.

GAZ BOMBALARINI TEK TEK EVLERE NİŞAN ALDI

Van'da polis panzerinin, yanması için araçları alevlere sürüklediği sırada başka bir polisin de olayların aksi istikametteki evlerin pencerelerine doğru peşpeşe gaz bombaları attığı görüldü.
Son Güncelleme: 12.11.2014 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.