Vatandaş sordu: Doktorlar grip olur mu?

14 Aralık 2012 Cuma 17:05
Vatandaş sordu: Doktorlar grip olur mu?






ANKARA (CİHAN)- Sağlık Bakanlığı, Twitter üzerinden başlattığı 'uzman eşliğinde soru cevap hizmeti'nin ilkini gerçekleştirdi. Gelen sorular arasında; `Doktorlar grip olur mu?´, `Grip TT olur mu?´, `Grip cinsel gücü etkiler mi?´, `Annem grip olunca yaptığı yemeği yesem ben de grip olur muyum?´ gibi sorular dikkati çekti.

Vatandaşlar, saat 14.00-15.00 arasında, griple ilgili merak ettiği her şeyi, Bakanlığın Twitter hesabı üzerinden sordu. Prof. Dr. Hürrem Bodur tarafından cevaplanan sorular arasında, `Nezle ile grip aynı şey midir?´, `Grip en çok hangi aylarda yaşanır?´, `Grip aşısı ne zaman kullanılmalıdır?´, `Gripte antibiyotik etkili midir?´, `Kuş gribi ve diğer griplerle nasıl mücadele edebilirim?´, `Gripken duş alabilir miyim?´, `Kuş gribi ve domuz gribi bir salgın bu sene de olur mu?´, `Hamileyken grip olduğumda antibiyotik kullanabilir miyim?´ gibi sorular en çok sorulan konular oldu. Gelen sorular arasında; `Doktorlar grip olur mu?´, `Grip TT olur mu?´, `Grip cinsel gücü etkiler mi?´, `Annem grip olunca yaptığı yemeği yesem ben de grip olur muyum?´ gibi sorular da dikkati çekti.

Bakanlığın, uzman eşliğinde soru-cevap hizmeti bundan sonra da devam edecek. Antibiyotik, zehirlenmeler (soba, besin ve konserve zehirlenmeleri vb.), obezite, beslenme, diyabet, HIV/AIDS gibi vatandaşları yakından ilgilendiren konularda 15 günde bir, uzman eşliğinde canlı soru-cevap uygulaması gerçekleştirilecek.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.