Voleybolda Türkiye'yi Avrupa kupalarında 9 takım temsil ediyor

13 Aralık 2012 Perşembe 10:42
Voleybolda Türkiye'yi Avrupa kupalarında 9 takım temsil ediyor






ANKARA (CİHAN)- Avrupa kupalarına voleybolda 12 takımla başlayan Türkiye, 9 takımla yoluna devam ediyor. Türkiye bu istikrarlı çizgisiyle Avrupa´nın önde gelen ülkelerinden biri olmayı başardı.

Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde Ezcacıbaşı VitrA, Vakıfbank ve Galatasaray Daikin son maçlarını da kazanarak gruplarını birinci sırada tamamlayıp play-off´a yükseldi. Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarını galibiyetle bitiren Arkas Spor, ikinci sırada yer aldı.

Play-off´a yükselen 12 takımdan birinin dörtlü final organizasyonunu üstlenecek olması, dolayısıyla da play-off etabına katılmayacak olması, Arkas Spor'u 12´ler arasına soktu. Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde yer alan Fenerbahçe Grundig ise gruptan çıkmayı başaramadı.

Erkekler CEV Kupası'nda iki Türk takımı Halkbank ve Maliye Milli Piyango zorlu rakiplerini saf dışı bırakarak çeyrek finale yükseldiler. Türk takımları Şampiyonlar Ligi'nde gelecek takımlarla eşleşerek yarı final arayacak.

Bayanlar CEV Kupasında ise Fenerbahçe, Avusturya´nın Askö BüroLeben Linz Steg takımını 3-0 mağlup ederek çeyrek finale çıktı. Bayanlar Challenge Kupası 16 finalinde Çek Cumhuriyeti´nden SK UP Olomouc takımına konuk olan İlbank, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. İlk maçı da aynı skorla kazanan İlbank, tur atlayan taraf oldu.

Erkekler Challenge Kupasında yoluna emin adımlarla devam eden Galatasaray, İsviçre ekibi Volley Amriswil´i 3-0´ın rövanşında 3-1 yenerek bir üst tura çıktı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.