Yangın faciasıyla ilgili flaş gelişme

Adana'da 12 kişinin can verdiği yangın faciasıyla ilgili aralarında yurt müdürünün de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

30 Kasım 2016 Çarşamba 12:55
Yangın faciasıyla ilgili flaş gelişme






Adana'da kız yurdunda çıkan yangın sonucu 11'i öğrenci ve 1 görevli hayatını kaybetti. Yangın faciasıyla ilgili  aralarında yurt müdürünün de bulunduğu 6 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.Yeldan, soruşturma çerçevesinde yurt müdürü, 3 eğitmen ve 2 hizmetlinin gözaltına alındığını söyledi. Başsavcı Yeldan, yangında hayatını kaybeden 12 kişiden, Adli Tıp Kurumu Adana Grup Başkanlığına DNA testi için getirilen 9'unun cenazesi ile bu kişilerin yakınlarından alınan DNA örneklerinin eşleştirilmek üzere İstanbul'a gönderildiğini kaydetti.

NE OLMUŞTU?


Adana’nın Aladağ ilçesinde bulunan 'Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda dün akşam 19.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede içi ahşap, zemini halı kaplı iki katlı binayı sardı. Yangına itfaiyeyle birlikte orman koruma ekipleri de müdahale etti. Pencereden atlayan ve dumandan etkilenen 24 öğrenci hastanelere kaldırıldı. Üç saatlik mücadelenin ardından yangın söndürüldüğünde içeri giren itfaiyeciler 10 öğrenci, 1 küçük çocuk ve 1 eğitmenin cesedini buldu. Ortaöğretim öğrencilerinin kaldığı yurtta, alt kattaki öğrencilerin kurtulduğu, üst katlara çıkanların hayatını kaybettiği anlaşıldı. Bazı öğrencilerin cenazeleri birbirlerine sarıldı halde bulundu. Yangının trafodaki elektrik kontağından çıktığı değerlendiriliyor. Yangınla ilgili RTÜK tarafından yayın yasağı getirildi.
Anahtar Kelimeler:
GözaltıManşet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.