Yarın Ankara'da bombalar patlayacak; Kim bu HDP'li danışman

Ankara'da Emek Barış Demokrasi mitingine katılmak için yola çıkan çoğunluğu kamu çalışanlarından oluşan kalabalığa yapılan bombalı saldırıdan saatler önce twitter üzerinden 'Bombalar patlayacak' diyen HDP'li kim?

11 Ekim 2015 Pazar 10:13
Yarın Ankara'da bombalar patlayacak; Kim bu HDP'li danışman






Yarın Ankara'da bombalar patlayacak

Türkiye'yi yasa boğan 95 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Garı katliamının saatler önce twitter hesaplarından yapılan esrarengiz paylaşımlar güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Saldırıdan bir gece önce, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın danışmanlarından birine ait ait bir sosyal medya hesabından "Bomba Ankara'da patlayacak" paylaşımının patlamadan hemen sonra kaldırıldığı, hesabın da askıya alındığı ortaya çıktı.




Ankara’daki patlamanın detayları Twitter’da HDP’ye yakın paylaşımlarla dikkat çeken iki kullanıcı tarafından paylaşıldı.

HDP'nin sosyal medya hesaplarından biri olan Dinebereday (@Drbereday) isimli bir kullanıcı gece “Bomba Ankara’da patlayacak”, 01:09’da “IŞİD Ankara’da patlamasın?” tweeti atıldı. Bu kullanıcı bombalı saldırının ardından gece yaptığı paylaşımların tamamını sildi. Pir Ozan aptal (@AnotolyTodoroz) ise “En korkunç ihtimal de, Suruç v2 olabilir. Olası bir bombalı eylem en büyük katliamlardan birine yol açabilir" yazdı. Hesap birden kapatıldı. Şimdi bu paylaşımları yapan kişilerin kim olduklarına dair araştırmalar yapılıyor.
Son Güncelleme: 11.10.2015 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.