Yavru çamlar, deve dikeniyle korunacak

17 Mayıs 2011 Salı 01:02
Yavru çamlar, deve dikeniyle korunacak






Öğrenciler, hazırladıkları Keçisavar Projesi ile ormanlık alanları kıl keçilerinden koruyacak. Ilıca İlköğretim Okulu öğrencileri, Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu yıl 4.'sünü gerçekeştirdiği Geleneksel Proje Yarışması ve Bilim Şenliği'ne Keçisavar Projesi ile katıldı. Öğrenciler Şeref Gök, Nebil Eren Gül ve proje öğretmeni Süleyman Uysal projeyle ormanlık alanlara yeni dikilen fidanları korumak olduğunu söyledi. Projeyle ilgili basın açıklaması yapan Ilıca İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Arslan, öğrencilerinin yaptığı çalışmanın ormanlık alanları korumaya yönelik olduğunu söyledi.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 2012 yılına kadar kıl keçisini 6 milyondan 2 milyona düşürmeyi hedeflediğini belirten Arslan, projeleri çerçervesinde ekolojik dengenin unsuru olan keçileri azaltmaya gerek kalmayacağını ifade etti. Arslan, "Prejemiz tamamen çevreci. Orman teşkilatının çam fidanı diktiği alanlar kıl keçilerinin sevmediği yabani bitkilerle koruma altına alınması yeterli. Toroslarda çok yetişen devedikeni bitkisini kıl keçisi hiç sevmez. O bitkiyi sadece develer yer. Çam fidanlarının çevresini deve dikeni bitkileriyle koruma altına alırsak, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın kıl keçisini azaltma projesine gerek kalmaz. Toroslara deve dikeni bitkisi dikilirken, farklı bölgelere kıl keçilerinin sevmediği yöresel dikenli bitkiler dikilebilir." diye konuştu.

Arslan, kıl keçisi projesinin sona ermesi için proje Çevre ve Orman Bakanlığı'na göndereceklerini söyledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.